Грижа за Лицето

Почистване на лицето с розова вода

  • 21.10.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Почистване на лицето с розова вода

Почистването на кожата с Розова вода е познато от векове. Хубавото на този метод за почистване е, че е подходящ за всякакъв тип кожа. Розовата вода действа целокупно, като освен, че почиства, тя овлажнява, освежава и успокоява кожата. Тонизира я и я подготвя за нанасянето на дневен или нощен крем.

Розовата вода представлява натурален продукт, който се добива чрез дестилация на цветовете на маслодайната роза Дамасцена. Благодарение на розовото масло, разтворено в нея, тя действа дезинфекциращо и антибактериално, успокоява кожата при обрив, алергия и кожни раздразнения. Подходяща е за почистване на всякакъв тип кожа, особено възпалена.

Розовата вода стимулира регенерирането на увредените и застаряващи тъкани, подобрява кръвообращението и поддържа водния баланс на кожата. Почиства деликатно кожата в дълбочина, отстранява замърсяванията и не дразни очите. Тя има и антисептично действие, подтиска развитието на болестотворните микроорганизми.

Розовата вода може да се ползва от всички. Освен за женската красота, тя е подходяща за почистване на нежната бебешка кожа, а също и за мъжете, които могат да я използват за успокояване на кожата на лицето след бръснене.

Освен като Натурален продукт, тя е и една от основните продукти в някои качествени почистващи средства за лице.

Почистващи продукти за лице с розова вода
Nuxe предлагат цяла серия почистващи продукти за лице с рози, включващи в себе си три основни съставки – флорална вода от цветовете на роза Дамасцена, алантоин и растителен глицерин. Почистващ и дегримиращ гел, тонизиращ лосион, почистваща минерална вода, мицеларна почистваща пяна, тонизиращ ексфолиант, почистваща крем-маска, всички те са без парабени, с 97% растителни съставки, физиологично pH, тествани под офтамологичен и дерматологичен контрол. Продуктите имат подсилено успокояващо и омекотяващо действие.

Направете си сами

Домашна дегримьор
2 с.л. зехтин
5 с.л. розова вода

Смесете продуктите в шишенце с добре затваряща се капачка. Всеки път преди употреба разклащайте добре. След това с помощта на тампон почиствайте грима си. По желание след това изплаквайте само с вода, но дори и това не е необходимо да правите. Лицето ви е напълно почистено.

Kozmetikata.com