Грижа за Лицето

Масло от шеа - за перфектна кожа

  • 17.07.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Масло от шеа - за перфектна кожа

Грижа за Лицето, Масло от шеа - за перфектна кожа

Натуралното масло от шеа (срещано още като ший или карите) се извлича от ядката на плод, който расте в саваните на Централна и Западна Африка на дърво, наречено Карите или Магнифолия. Още от древността то било използвано за решаването на какви ли не дерматични проблеми - както медицински, така и козметични.

Маслото от шеа е богато на витамини А, Е и F, и подпомага заздравяването на ранички. Използва се като активна съставка на кремове за третиране на дерматити, екземи, обриви, изгаряния и изключително суха кожа. Маслото от шеа съдържа алантоин и различни каротини. То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой. През лятото може да се използва и на плажа, тъй като предпазва кожата от ултравиолетовите слънчеви лъчи. Попива добре и не запушва порите.

Маслото от шеа прави кожата на лицето гладка, еластична и мека. То намалява бръчките, подхранва и хидратира. Подходящо е за използването, както от жени така и от мъже. Може да се използва и като балсам след бръснене – намалява дразненето и възстановява естествения вид на кожата.

Богато разнообразие на продукти с масло от шеа (ший, карите) може да намерите в онлайн магазин Kozmetika.bg.

Kozmetikata.com