Грижа за Лицето

BB кремове

  • 04.07.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, BB кремове

Така наречените BB кремове (Blemish Balm Cream) са предназначени да прикриват недостатъците на кожата. Те са създадени в Германия, но са най-популярни в Азия.

Формулата им е замислена, като успокояваща кожата, имаща регенериращи свойства. ВВ кремовете матират кожата, прикриват несъвършенствата, а често имат и добра UV-защита. При появата им дерматолозите са ги използвали за лечение на белези след прилагане на лазерна хирургия. Известни актриси от Южна Корея започват да използват крема за козметични цели. Перфектният им вид заразява почитателите им и скоро този вид крем се превръща в мода, обхващаща Япония, Китай, Югоизточна Азия, а по-късно Европа и САЩ.

ВВ кремовете прикриват тъмните кръгове под очите и зачервяванията по кожата. В зависимост от състава си, те действат благоприятно и на някои възпаления. Въпреки това те не могат да заменят фон дьо тена и пудрата, защото покритието им не е толкова плътно. Може да се използват като добра основа за грим или тониране. Ако искате да засилите слънцезащитата на лицето си, то първо трябва да нанесете слънцезащитен крем, след което да поставите ВВ крема.

Слабото място на тези кремове е ограничените цветове. Изборът обикновено е между такъв за бледа кожа или такъв за много тъмна кожа.

Свалянето на крема вечер е добре да става, както при фон дьо тен – с памуче и лосион или тоалетно мляко за махане на грим. Макар текстурата му да е по-лека, ако не се отстранява редовно от кожата, ВВ кремът може да запуши порите.

У нас този продукт не е широко разпространен. За това и се предлага от ограничен брой марки. Формулите са с витамин C известен със своите антиоксидантни свойства, подсилва блясъка на кожата, а филтър с SPF 15 подпомага защитата от вредните слънчеви лъчи.

Съвсем скоро La Roche Posay представиха новия си BB крем с термална вода La Roche-Posay Hydreane BB, който хидратира, успокоява кожата и предпазва, като изравнява тена и разкрасява.

Също от скоро Lumene пусна на пазара новия си BB крем за всеки тип кожа - BB Антиейдж крем за лице Lumene VITAMIN C+ SPF 20.

Kozmetikata.com