Грижа за Тялото

Автобронзанти за перфектен тен

  • 26.06.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Автобронзанти за перфектен тен

Грижа за Тялото, Автобронзанти за перфектен тен

Грижа за Тялото, Автобронзанти за перфектен тен

Как да нанесете сами автобронзант и за часове да се сдобиете с перфектен тен.

За вредите, които причиняват UV лъчите на кожата едва ли има някой, който да не знае. Въпреки това продължаваме да се излагаме на слънце и дори да не ползваме слънцезащита, само и само да се сдобием с перфектен тен. Има и друго решение – автобронзантите.

Видове автобронзанти
Под формата на лосиони, мусове или спрейовете те са отлични алтернатива на плажния загар.

Бронзиращите спрейове се нанасят лесно и са подходящи за повечето видове кожа. Използвайте само качествени спрейове от познати марки, за да сте сигурни в ефекта и сигурността на продукта.

на Lavish Care може лесно да се приложи върху кожата, първите резултати са очевидни в рамките на няколко часа и тенът трае около четири до пет дни. Не оставя мазни следи, лека и попивна течност от LAVISH SUN CARE, обогатена с алое вера и глицерин, има овлажняващ ефект и поддържа кожата мека и придава блясък.

на Lavera е с 24-часова хидратация. За равномерен тен като след слънце. Активните съставки са слънчогледово масло, био масло от макадамия, бронзиращ комплекс.

Рискът с поставянето
Обикновено автобронзантите, тогава когато се нанасят в домашни условия, крият риск да не се поставят правилно и да станете на петна. Гарантираме, че това няма да стане ако следвате няколко съвета.

Започнете с ексфолиране и душ
Първата стъпка винаги трябва да бъде обтриване на кожата с нежен ексфолиант, който да свали мъртвите клетки. Така автобронзантът ще попие равномерно, без да се наслоява в тялото.

Грижа и хидратиране на сухите места
След ексфолирането, обърнете специално внимание на сухите участъци по кожата ви – такива са: лактите, коленете, глезените и ръцете. Сухата кожа попива повече от автобронзанта и ако не сте хидратирали тези места предварително, рискувате те да останат по-тъмни.

Нанасянето
Уверете се, че кожата ви е напълно суха. За предпочитане е при поставянето на автобронзанта да използвате ръкавици или гъбичка. Втривайте в кожата с кръгови движения. Започнете от краката, като постепенно нанасяте тена нагоре по торса, ръцете и гърба. За най-реалистичен ефект, нанесете по-малко на места като подмишниците, върху лицето и шията. Често допускана грешка с комичен ефект е пропуска на ушите, намажете и тях. Погрижете се за линията между лицето и косата. Ако въпреки тези насоки забележите тъмни петна при нанасянето, попийте ги с памучен тампон.

Престой
След като сте поставили автобронзанта трябва да изчакате поне 30 минути преди да се облечете (нужното време сверете с опаковката на продукта). Обикновено пяната съхне по-бързо, отколкото лосионите. Когато кожата ви изсъхне, облечете широки дрехи и останете с тях 6 до 8 часа (най-добре една нощ), за пълното абсорбиране на тена. След това измийте тялото си с продукт без съдържание на спирт и хидратирайте тялото. Когато се излагате на слънце, не забравяйте да използвате слънцезащитен крем.

Kozmetikata.com