Грижа за Лицето

Суха кожа - грижа и слънцезащитни продукти

  • 18.06.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Суха кожа - грижа и слънцезащитни продукти

Ако се борите със суха кожа на лицето през лятото, то трябва да ползвате подходящи слънцезащитни продукти.

Пред всичко е добре да очертаем точно какво представлява сухата кожа, защото понякога хората с нормална или смесена кожа се твърдят, че кожата им е суха.

В повечето случаи сухата кожа е по-бледа от нормалното, с фина и тънка повърхност, понякога е грапава и е възможно да се бели. Изглежда опъната, лесно се появяват бръчки и е много чувствителна на атмосферни влияния в това число и към слънцето. Кожата става суха, тогава, когато жлезите не произвеждат достатъчно влажност, поддържаща свежия вид на лицето и целостта й, нарушава се здравината на епидермиса. При сухата кожа липсват основните защитни функции срещу слънце, силен вятър, мръсотия и т.н.

Някои подходящи слънцезящитни продукти:
Слънцезащитен лосион за суха кожа SPF 50+ на EUCERIN е с много висока UVA/UVB защита - в съответствие със стандартите на ЕС. Изключително подходящ при суха и чувствителна кожа, атопична екзема и захарен диабет.  Предпазва кожата от слънчеви изгаряния и фотоувреждания и в същото време интензивно хидратира кожата, без да има мазна текстура.

БИО Слънцезащитен хидратиращ спрей SPF 30 с моной от Таити на LOVEA на който 98.9% от съставките са от естествен произход. Хидратира външния слой кожа и има успокояващо действие.

Тениран слънцезащитен крем за нетолерантна суха кожа SPF 50 на SVR е разработен за кожи, нетолерантни към химични филтри. Съдържа овлажняващ агент, който поддържа нивото на хидратация на кожата.

Vichy Capital Soleil SPF50 крем за лице за слънце осигурява висока степен на защита от увреждане на кожата при излагане на слънце, появата на пигментни петна и преждевременно състаряване.

Какво още можете да направите през лятото за сухата кожа
• използвайте вечер тоалетно мляко на мазна основа и тонизиращ лосион без съдържание на спирт
• дневния ви крем е добре да е силно хидратиращ (това важи и за фон дьо тена, който използвате)
• поне веднъж в седмицата втривайте в кожата на лицето си арганово или бадемово масло
• пийте много, ама наистина много вода

Kozmetikata.com