Грижа за Лицето

Филинг – как да се избавим от бръчките

  • 05.06.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Филинг – как да се избавим от бръчките

Желанието за гладка, сияйна, гъвкава и еластична кожа ни кара да търсим нови и нови начини да я постигнем. Тогава когато кремовете за фини бръчки са безсилни да решат проблема ни, пристъпваме към по-сериозни процедури, каквато е филингът.

Тук първо ще очертаем разликата между колаген и "Ботокс", като често бъркани понятия. Известния с ефективността си "Ботокс" е лекарство, което се използва за отпускане на мимическите мускули, за да се предотвратят и намалят бръчките. Колагенът от своя страна се използва за запълване на бръчките, които са в области, където не може да се приложи успешно "Ботокс".

Филингът представлява запълваща субстанция, с която се попълват гънки около устните, бузите, под очите. Той може да бъде временен или постоянен (отстранява се оперативно). Преимуществото на временния е, че ако нещо се обърка или просто не харесваме резултата, можем да коригираме нещата. Недостатъкът е, че трябва да се прави няколко пъти годишно.

Попълването с колаген на бръчките възстановява естествения поддържащ колагенен слой на кожата. Бръчките се изглаждат и намаляват. Този метод може да се използва за попълване на изтънели устни, премахване на фини бръчки, заличаване на белези от акне. Преди процедурите е добра да се направи тест за алергия, а за да са ефективни е добре да са поне две.

Инжектирането на продукти с хиалуронова киселина са едни от най-популярните и успешни начини да се избавим от бръчките. При този метод възможностите за алергични реакции са по-малко, ефектът трае колкото колагена, прилага се в същите зони.

Друг известен филинг е трансфера на мастна тъкан. Този метод е подходящ за хора, които са се подложили на липосукция. Тогава част от взетата мастна тъкан, може моментално обработена да се инжектира във всяка желана част от лицето и тялото. Нежелан ефект от тази процедура е появата на оток, който трае няколко дни, както и необходимостта от повтаряне на процедурата за поддържане на резултата.

Kozmetikata.com