Грижа за Лицето

Слънцезащитни продукти против акне

  • 29.05.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Слънцезащитни продукти против акне

Грижа за Лицето, Слънцезащитни продукти против акне

Грижа за Лицето, Слънцезащитни продукти против акне

Грижа за Лицето, Слънцезащитни продукти против акне

Както често се говори напоследък, прекаленото стоене на слънце с цел постигане на хубав загар, може да нанесе щети на здравето, особено при хора с чувствителна кожа и акне. За това те трябва да вземат мерки, използвайки специална фотозащита.

Отначало излагането на слънце може да ви се струва, че действа благоприятно на акнеичната кожа и пъпките временно да засъхнат. Този резултат обаче е непостоянен, временен и привиден. Всъщност UVB лъчите предизвикват хиперкератоза (увеличено производство на корнеоцити, които се натрупват поради засиленото производство на себум и водят до образуването на микрокомедони) - удебеляване на кожата, която запушва порите и засилва отделянето на мастен секрет. Така в крайна сметка вместо да изчезне през лятото, след време акнето се влошава.

Медицинската козметика вече предлага слънцезащита, която отговаря на спецификата на кожните заболявания. Например при някои от тях кремовете трябва да имат само минерални филтри. Други продукти не само защитават, но и лекуват. Това са специфични фотопротектори за акне, розацея или друг кожен проблем. Ако имате акнеична кожа, то със сигурност е добре да изберете фотозащитен продукт със SPF 30 или SPF 50+.

Слънцезащитен матиращ флуид за лице SPF 50+ на Eucerin® е предназначен за смесена и мазна кожа, понася се добре от хора с акне. Отличава се с некомедогенна текстура, водоустойчив е и предпазва от пигментни петна. Матира кожата и е подходящ за употреба след пилинг и лазерни терапии. Същата марка предлага и Оцветен слънцезащитен крем SPF 50+, който придава на кожата равномерен тен и естествен вид. Деликатно оцветен, той е подходящ за всеки тип кожа. Предпазва кожата от слънчеви изгаряния и фотоувреждания, некомедогенен е и е без парфюм.

С малко по-нисък фактор, но създаден специално за мазна и акнеична кожа е слънцезащитният крем UVEBLOCK Clean Derm на ISISPHARMA. Предназначен е за предпазване от слънчеви изгаряния на хора с мазен тип кожа. Нанася се лесно, не омазнява кожата и е водоустойчив. От същата серия се предлагат спрей-флуид за висока защита от слънчеви лъчи SPF 40 и кремове с SPF 50+ с цвят и без цвят, предназначени за фоточувствителни кожи.

И тъй като акнето освен здравословен е и козметичен проблем, а мечтания добър вид на кожата може да се постигне с прикриващи несъвършенствата продукти, при излагане на слънце може да се ползва коригираща крем-пудра за лице. Тя е предназначена да изравни тена на лицето и шията дори и при най-чувствителната кожа. Кадифената формула има дълготраен ефект и естествено покритие, без да оставя петна по кожата.

Още продукти за защита от слънце за акнеична кожа..

При ползването на всички продукти, трябва да имате в предвид, че специалистите препоръчват да избягвате продължителното излагане на слънце и особено обедното такова. Ако все пак ви се наложи да бъдете на открито, нанасяйте продуктите често и равномерно.

Kozmetikata.com