Естетична хирургия

Мимическите бръчици – начини да се преборим с тях

  • 03.11.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Естетична хирургия, Мимическите бръчици – начини да се преборим с тях

Естетична хирургия, Мимическите бръчици – начини да се преборим с тях

Следствието от нашата емоционалност са мимическите бръчици, които се образуват, когато се мръщим, мусим, смееем или плачем.

По правило, бръчките имат свойството да се появяват на тънка суха кожа, като сред факторите за образуването им може да се отделят неправилната грижа за кожата, фотостареене, недостатък на хиалуронова киселина и колаген.

Днес ще поговорим за симпатичните "патешки крачета" и начините за решения на този козметичен недостатък.

Както вече отбелязахме, мимическите бръчици са резултат от хиперактивност на периорбиталните мускули, понижаването на нивото на тяхната активност може да се получи с помощта на инжекции ботулотоксин. Препаратът блокира нервните окончания на околоочните мускули. Вследствие на отпускането им кожата престава да изпитва постоянно напрежение. 

Ботокс ефектът (или неговите аналози) продължава от 4 до 9 месеци. Важно е да се каже, че процедурата трябва да бъде извършена от специалист, при неправилно въвеждане (без да се отчетат особеностите на мимиките на пациента и неговия тип кожа) възниква ефекта на маска. Въпреки че това усложнение е обратимо, едва ли някой би искал да ходи с безизразно лице в продължение на почти година.

Има още един начин да се реши този проблем – "патешките крачета" може да се отстранят с помощта на филъри. Като се има предвид че кожата в областта на очите е много чувствителна, за корекцията й са необходими препарати на основата на високо молекулярната чиста хиалуронова киселина.

След въвеждането на филъра, релефът на кожата става гладък. Тъй като гелът притежава свойството да акумулира вода, зоната на корекция ще бъде постоянно хидратирана.

Сред многото допълнителни плюсове приложението на филърите може да се отбележи и синтеза на колаген и еластин, който се стимулира от хиалуроновата киселина.

Резултатът се запазва до 12 месеца – това е преимуществото на филърите през инжекциите с ботулотоксин. Но съществува и недостатък – филърите са неприложими в случаите когато, при пациента има торбички под очите, хиалуроновата киселина само задълбочава проблема с отоците.

Kozmetikata.com