Грижа за Лицето

За да се събудим красиви

  • 14.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, За да се събудим красиви

Грижа за Лицето, За да се събудим красиви

Грижа за Лицето, За да се събудим красиви

Грижа за Лицето, За да се събудим красиви

Грижа за Лицето, За да се събудим красиви

Грижа за Лицето, За да се събудим красиви

Докато спим, клетките на кожата работят активно, опитват се за една нощ да възстановят всички разрушения, причинени през деня. Сега ще ви предложим няколко начина да помогнете на кожата вечер, за да се събудите красиви

Оставете си достатъчно време за сън
Лягането вечер е добре да се случва, колкото е възможно по-рано. От вечерта до четири сутринта в кожата се произвежда максимум хормон мелатонин, който е активен борец със стреса и свободните радикали.
Колкото по-рано застъпи на смяна, толкова по-добре за кожата. За това отдавна знае София Лорен и даже на 77 години успява да съхрани женската си привлекателност и магнетизъм. Тя ляга да спи не по-късно от 21 часа.

Решете проблемите
Ако имате проблеми с кожата, може за през нощта да направите следното – точково нанесете на добре почистена кожа средство против пъпки, а после върху цялото лице – овлажняващ крем.
За изсушаване на пъпките помага и цинкова паста. Но се подгответе за това
, че лицето ви ще стане на петна, защото паста има абсолютно плътна структура с бял цвят.
При всички случи самостоятелно лечение не се препоръчва, защото средствата е необходимо да са предписани от дерматолог.

Направете маска на лицето
За да изглежда кожата на лицето красива сутрин, преди сън направете маска. Особено хубави са почистващите, лифтинг маски и тези против подпухване
– те стимулират кръвообращението и извежда излишните течности от организма.

Отпуснете се
Вземете вана с морска сол или с екстракт от морски водорасли – тя помага да се изведат натрупаните през деня шлаки и  да започне процеса по изгаряне на мазнините.
Веднага след ваната нанесете антицелулитно средство. Защото през нощта активните компоненти на крема активизират липазата – фермент, който отговаря за изгарянето на мазнините.

Подберете нощна грижа
Когато става въпрос за грижа за кожата, най-безпогрешния  вариант е хидратиращият крем. Влагата изпълва клетките, укрепва ги, скрива бръчките и повишава тонуса на кожата.
Но даже в случая и най-качествените дневни овлажняващи средства, не бива да се използват за през нощта. Дневният крем защитава – нощният възстановява. Не случайно той има по-плътна текстура за сметка на наситения с витамини и микроелементи състав.

През нощта не бива
Да нанасяме прекалено дебел слой нощен крем. Правилото колкото повече, толкова по-добре не важи по отношение на нощния крем.
Плътната текстура се превръща в маска, кожата не може да диша, и се нарушава нормалната терморегулация. 
За да действа оптимално нощния крем, нанесете го половин час преди лягане на почистена кожа и след пет минути обезателно попийте със салфетка.
Пиете много вода. Късният прием на течности, даже вода, може да провокира подпухване на сутринта.

Kozmetikata.com