Грижа за Лицето

Седем витамина за кожата

  • 05.07.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Седем витамина за кожата

Грижа за Лицето, Седем витамина за кожата

Грижа за Лицето, Седем витамина за кожата

Грижа за Лицето, Седем витамина за кожата

Грижа за Лицето, Седем витамина за кожата

Здравата и сияеща кожа не винаги е резултат от наследствеността и младостта. Много жени вече знаят, че това може да се постигне с постоянна грижа.

Намерете подходящите средства, а също така включете в хранителния си режим витамини, които оказват благотворно влияние на кожата.

Не бива да забравяме, че с кремовете и серумите в кожата постъпват едва 15% от нужните й компоненти, а останалото е подхранване отвътре. Затова е и така важно балансираното и пълно с витамини хранене.

Витамин К
Този витамин често се добавя  в лечебните средства. Съдържа се и в кремовете за лице. Конкретно, той е необходимо да присъства във възстановителните околоочни кремове.

Той помага и за заличаването на всякакви синини по кожата. Витамин К се съдържа в зелето, спанака, и повечето зелени зеленчуци.
Истината е, обаче, че приеман вътрешно той не достига до всички слоеве на кожата, най-оптималния начин да го осигурите на кожата си са маските и кремовете, които иго имат като съставка.

Витамин Е
Знаете ли, че е необходимо да употребявате дневно около 400 мг витамин Е, за да намалите признаците на стареене, чиято основна причина е слънцето.

Стареенето на кожата се провокира също и от замърсяването и влиянието на околната среда.
Витамин Е тук също помага в защита на кожата. Но концентрацията му трябва действително да бъде съществена, за да забави стареенето. Затова избираме не само средства за грижа, но и ежедневното му включване в менюто чрез бадемите, авокадото, спанак, сладък картоф.

Витамин С
Още един витамин, който се бори с рака на кожата и защитава от вредното въздействие на слънцето. Слънцезащитното ви средство трябва да съдържа витамин С. Козметичните средства, които го съдържат помагат по-бързото заздравяване на кожата след слънчеви изгаряния.
Освен присъствието му в тях, количеството му в организма трябва да се попълва и с консумацията на свежи цитрусови плодове, броколи, магданоз, папая, манго, пресни картофи.

Витамин А
Жените, които имат недостиг на витамин А, по правило имат суха и люспесща се кожа. Витамин А помага да се контролира акнето, облекчава псориазиса, намалява бръчките. 

Този витамин трябва да присъства в големи количества в храненето. Ако изключвате по някаква причина яйцата, маслото, пълномасленото мляко, масло от черен дроб на треска, то запълнете тези запаси от витамин А с комплекси от витамини и кремове, в които присъства.

Бета каротин
Ако този витамин се натрупа в кожата, той се превръща в мощен защитник от загар. А в съчетание с витамин Е помага да не сме толкова чувствителни на слънчева светлина. Колко е необходимо да приемаме на ден от този витамин.

Ако се разглежда в количеството изядени моркови, то ежедневната норма – половин чаша варени моркови.
Тогава можете да разчитате на качествена защита. А за разнообразие от морковите може да включите в менюто диня, броколи, сладки картофи, папая и домати.

Биотин
Това основата на клетките на кожата. Биотинът влиза в състава на витамините комплекси от група В. Ако имате недостиг, то кожата ви се люспи и се появяват зачервявания.

Падането на косата също може да е признак за недостига на биотин. Оризът, бананите, яйцата и овесените ядки са източниците на биотин.
На много жени лекарите предписват добавки, които съдържат биотин и останалите витамини от група В. Консултирайте се при нужда с вашия лекар, такъв прием няма да ви навреди.

Kozmetikata.comaz ot mnogo vreme polzvam na cristian dior i sam mnogo dovolna