Грижа за Лицето

Как да направим кожата прекрасна

Нека спазваме личния й режим
  • 21.06.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Как да направим кожата прекрасна

Грижа за Лицето, Как да направим кожата прекрасна

Грижа за Лицето, Как да направим кожата прекрасна

Грижа за Лицето, Как да направим кожата прекрасна

Грижа за Лицето, Как да направим кожата прекрасна

Грижа за Лицето, Как да направим кожата прекрасна

Как да направим кожата на лицето идеална? Този въпрос си задава почти всяка жена, докато опитва нови народни средства, поглежда към още не изпробвани козметични средства или приема от приятелка подарък много рекламирани дневни кремове

Даже при правилен подход – почистване, тонизиране, овлажняване и подхранване - кожата може да е далеко от съвършенството, въпреки всичко това, защото важно е да се съблюдава и режим за прилагането на всички тези полезни процедури. 

Всичко произлиза от това, че в различните отрязъци от денонощието кожата променя своята чувствителност и способността да се възстановява. Кожата има свой личен режим, изцяло закономерен и ясен. Защо да не се използвай той, за да се ухажва кожата точно тогава, когато е готова и да се подберат процедури, които са възможно най-благоприятни за това време.

Дневен режим

5-7 ч. – пробуждане. Не е най-подходящото време за използването на кремове, маски и други средства за третиране на кожата. В това време тя още се разсънва. Започват да се усилва естествената защитна бариера, заради което кожата трудно попива чужди вещества, включително активни компоненти от всякакви кремове, които в този период се оказват безполезни. Рано сутрин дамите, които желаят да направят кожата идеална е достатъчно да направят контрастен душ на тялото и да измият лицето с козметичен лед.

7-8 ч. – подхранване. Отличното време за използването на дневен крем. В този промеждутък се подобрява кръвообращението в кожата, тя се изпълва добре с активни вещества и оптимално попива действието на нанесения крем.

8-10 ч. – време за красота. Получава се стесняване на кръвоносните съдове, което ги прави много чувствителни. Вредните навици става особено вредни – отложете ги за по-късно през деня, а сега може да направите дневния макиаж.

10-12 ч. – подгответе се. Настъпва времето за активна работа на мастните жлези, затова бъдете готови към появата на мазен блясък  по лицето. Особено в Т-зоната (чело, нос, брадичка). За да го скриете, може да използвате пудра или матиращ крем, който влияе на работата на мастните жлези. Ако не сте на работа, то може леко да подсушите кожата с някоя домашна рецепта за красота, точно в този времеви интервал.

13-17 ч. – необходимост от отдих. Понижава се налягането в кръвоносните съдове и тонуса на кожата, заради което тя не изглежда така свежа, както сутринта. Става отпусната, бледа, започват да се личат бръчиците. Ако имате възможност, позволете си да подремнете след обяда. А за тези, които се трудят в офис, може да се поразходят на въздух по време на обедната почивка.
Какво помага на кожата да стане идеална в средата на деня, когато е уморена – използвайте термална вода, подходящ е и пулверизатор с минерали и витамини, защото процедурата по напръскване може да се приложи на косата, не само на лицето.

17-20 ч. – повторно дишане. Кожата на лицето отново е готова към козметични процедури. Може да се направи маска за вашия тип кожа,  да се направи масаж. SPA-процедури е добре да посещавате именно по това време, те са най-ефективни, а пътят към съвършената, сияеща, здрава, идеална кожа става по-лесен. 

20-22 ч. – подготовка за нощна почивка. В това време кожата се почиства по естествен начин. Необходимо е да й помогнете – направете обичайните процедури за почистване, възползвайте се от някоя домашна рецепта за скраб и направете пилинг. Завършете процедурата с нанасянето на регенериращ крем. След 22 ч. порите на кожата се свиват, и активните вещества не проникват в нея. Ефектът от крема, както и рано сутринта ще бъде почти нулев, затова идеалната кожата не бива да се натоварва при подготовката за сън.

Съблюдавайте биоритмите на кожата си и тогава тя наистина ще изглежда прекрасно.

Kozmetikata.com