Грижа за Лицето

Как да забравим за луничките

Грижа за Лицето, Как да забравим за луничките

Грижа за Лицето, Как да забравим за луничките

Грижа за Лицето, Как да забравим за луничките

Грижа за Лицето, Как да забравим за луничките

Грижа за Лицето, Как да забравим за луничките

Невероятно чаровно е, когато събеседника ни се усмихне и по бузите му се видят лунички. Когато са бледи - не представляват никакъв проблем. Но при някои момичета и жени са много и силно изявени.

Според проучвания идеалният тен за жените е "Равномерният тен!". Но за да се сдобием с порцеланова кожа на лицето е необходимо да се спазваме няколко правила..

Луничките се активизират през пролетта и лятото, под въздействието на UV-лъчите. През зимата и есента те избледняват и дори изчезват, но още с първите слънчеви лъчи се появяват отново.

За да защитите лицето си от въздействието на слънцето е препоръчително да носите широкопола шапка и да използвате крем със защитен фактор.

За обезцветяването на луничките помагат избелващите кремове, лосиони и маски от онлайн магазин за качествена и медицинска козметика Kozmetika.bg.

Такива продукти са например:

MELABEL избелващ крем против лунички и петна от Biotrade,

MELABEL избелващ тоник против лунички и петна от Biotrade,

Избелващ изглаждащ лосион против петна и лунички от  Phytomer,

Избелваща изсветляваща маска против петна и лунички от Phytomer,

Dermacos Anti Spot Серум срещу пигментни петна и лунички от Farmona и други.

При домашна употреба специалистите съветват сутрин и вечер да натривате лицето със слаб оцетен разтвор, сок от лук, сок от грейпфрут, кисело зеле, лимонов сок, смесен с яйчен белтък.

Профилактика за появата на лунички

Още в края на зимата е необходимо да се започне защита на кожата от попадането на слънчеви лъчи директно върху нея.

Преди излизане навън изплакнете лицето с чаена отвара, а после нанесете слънцезащитен крем или вашия крем, но със защитен фактор в него.

Носете широкополи шапки и слънчеви очила.

Хранете се с колкото се може повече плодове, богати на витамин С. На витамин С са богати лукът, всички видове зеле, магданозът, доматите, копърът, портокалите, мандарините, ягодите, касисът, спанакът. Витамин РР се съдържа в патладжаните, картофите, магданоза, доматите, фасула, дините, вишните, къпините, прасковите и сливите.

Kozmetikata.comпоследно от справочника
Абонамент