Грижа за Лицето

Халотерапията

Лечение на акне чрез халотерапия

  • 12.04.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Лечение на акне чрез халотерапия

Грижа за Лицето, Лечение на акне чрез халотерапия

Грижа за Лицето, Лечение на акне чрез халотерапия

Грижа за Лицето, Лечение на акне чрез халотерапия

Солта лекува. В последно време в европейските центрове за красота с особена популярност се ползва процедурата за соларно обвиване и халотерапия.

Оказва се, че пребиването в условията на микроклимат на естествена соларна пещера, при условие, че в един кубически метър като минимум се съдържа три-четири милиграма солен аерозол, е ползотворно за профилактика на заболявания на дихателните пътища, но и за отстраняване на кръвоносни звезди по лицето и профилактика на акне.

Халотерапията е уникален метод на лечение, който предлага на пребиваване в условията на микроклимат, максимално близък до този на естествените и изкуствените пещери. За подсилването на ефективността от лечението се използва халогенератор.

Чудодейното лечение в соларната стая представлява естествен метод, известен от древни времена. Той е пригоден на първо място за заболявания на дихателните пътища, но има положителен ефект и при различни алергични възпаления по кожата.
Днес, когато по света постоянно нарастват чисто алергичните заболявания
, лечението с метода на халотерапията става все по-популярно.

За постигането на по-продължителен ефект при бронхиална астма, хроничен бронхит и други хронични заболявания на органите се препоръчва престой в соларната стая между 10 и 14 пъти. По-големият брой посещения действат благотворно и при лечението на алергични реакции.

Съвременната халокамера представлява две специално оборудвани помещения. В основното (лечебно) помещение са разположени креслата на пациентите. Работното помещение на халокамерата е покрито със слой мазилка от сол, която осигурява определено ниво на натриеви йони и хлор във въздушната среда на халокамерата за сметка на конвекцията и притежава висок буферен капацитет по отношение на атмосферната влага.

Настоящата методика няма възрастови ограничения, абсолютно безопасна е и се съчетава с други физиотерапевтични и немедикаментозни методи – инхалационна фитотерапия, ароматерапия, аеройонотерапия, различни видове масаж, кинезетерапия, биорезонансна терапия.

Ефективност на халотерапията
Възстановяване на защитните функции на епителните клеткити, намаляване на възпаленията

Почистване на дихателните пътища, отстраняване на секрета от бронхите, сваляне на раздразнението

Подсушаващ, дезинфектиращ ефект, който подобрява състоянието на кожата, помага при акне в пубертета, алергични прояви, екземи, дерматит и дори псориазис в ремисия

Укрепване на нервната система, подобряване на съня и премахване на стреса.

Kozmetikata.com