Грижа за Лицето

Скъпоценна грижа за кожата

  • 28.09.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Скъпоценна грижа за кожата

Грижа за Лицето, Скъпоценна грижа за кожата

Грижа за Лицето, Скъпоценна грижа за кожата

Козметолозите постепенно заимстват за производството на съвременните средства материали от ювелирите. Става въпрос не за декорации, а за съдържанието на самата козметика. В полза на красотата са взети, както благородни метали, така и скъпоценни камъни.

Понякога и цените на такива продукти са напълно сравними с ювелирните произведения. Но основното е резултатът от действието им, а какво всъщност дават подобни компоненти, и какви средства съществуват в този момент на пазара ще разкажем сега.

Злато
Помните ли каква революция предизвика ползването на златни нишки в козметичната индустрия. По това време тази процедура беше уникална (поставянето на тънки нишки злато в кожата под формата на "корсет) преобърна представата ни за материалите, които могат да се използват в индустрията за красотата. Тогава подобна процедура се правеше в един- два салона и струваше колкото половин състояние. 
Днес науката стигна по-далеч и златото в тази процедура вече е заменено от биоматериали. Но за това пък самото злато е вложено в състава на козметичните продукти, под формата на миниатюрни частици и екстракти. Даже повече, козметолозите продължават да ни удивляват, като изучават полезните свойства на този благороден метал.

Сребро
За антибактериалните свойства на среброто знаят практически всичко, почти във всеки дом се е пречиствала вода със сребърна монета. На основата на такава вода много компании изготвят своите козметични средства, но не само тя се е превърнала в ингредиент за кремове и гелове. Самият метал също често присъства в състава на козметиката. Както и в случая със златото, среброто съществува в козметиката във вид на биосребро, наносребро и фитосребро.
Среброто наистина е най-силния от вси
чки съществуващи естествени антибиотици. Досега нито един микроорганизъм не е успял да си изгради устойчивост към него. Ако антибиотиците убиват няколко десетки болестотворни организма, то среброто – около 650...
Козметиката, съдържаща сребро може да реши следните проблеми:
Този метал регулира
отделянето на кожна мазнина, поддържа водно-течния баланс в кожата. Затова козметика на основата на среброто е незаменима при грижата за млада, комбинирана, мазна кожа.
Среброто спира развитие
то на бактериалните клетки, потиска размножаването им и по този начин, защитата от възпалителни процеси и увреждания. Особено подходящо е за проблемна кожа, страдаща от възпаления, пъпки и акне.

Платина
Освен златото и среброто в елитната козметика се използва и платина – метал още по-рядък и скъп. Тя притежава всички полезни свойства на златото, само че ефективността при прилагането й е няколко пъти по-голяма. Способността на платината да спре процесите на стареене е даже по-голяма от тази на коензима  Q10. Към това даже да се добави, че и тя не се окислява, което я прави изключително устойчива на външни влияния от околната среда. В козметиката основно се използва под формата на наночастици, които са мощни антиоксиданти. Козметичните средства с подобно съдържание не само тонизират и овлажняват кожата, но и притежават възстановяващи свойства благодарение, на които кожата изглежда по-млада.

Следва продължение ...

Kozmetikata.com