Грижа за Лицето

6 хубавинки за вашата кожа

  • 27.07.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, 6 хубавинки за вашата кожа

Грижа за Лицето, 6 хубавинки за вашата кожа

Грижа за Лицето, 6 хубавинки за вашата кожа

Грижа за Лицето, 6 хубавинки за вашата кожа

Грижа за Лицето, 6 хубавинки за вашата кожа

Грижа за Лицето, 6 хубавинки за вашата кожа

Кожата ви заема площ около 1.8 кв. м. (20 кв.фута). И поддържането и в състояние глезещо очите не е проста задача. Може да ви очаква борба с изприщвания, раздразнения, изсушаване, нежелано окосмяване или други подобни.

Добрата новина
Всеки човек сменя почти 1000 изцяло нови слоя кожа за целия си живот, затова имате възможността да я направите гладка и красива като коприна.  За да помогнем в това начинание, прегледахме най-новите научни изследвания и съставихме списък на най-полезните съвети за грижата за кожата.

Хидратирайте
Ако кожата не може да задържи средствата, които нанасяте върху нея, то значи вие просто хвърляте пари на вятъра. Задържането на полезните свойства на активните компоненти в средствата за красота, завършват грижата за кожата при овлажняващите кремове. Търсете лосиони, съдържащи хиалуронова киселина или глицерин – те правят кожата мека.

Изберете червеното
Наскоро британско изследване показа, че тези хора, които изяжте по пет супени лъжици доматено пюре всеки ден са получили загар по-лесно и безпроблемно, отколкото тези, които не са консумирали домати. Изследователите смятат, че ликопенът, силен естествен антиокислител, намерен в доматите, осигурява защита от слънцето. Това обаче не бива да става причина да понижите защитния SPF фактор, който ползвате.

Отпочивайте
Не, че е чак толкова важно, но постоянния стрес може да влоши цвета на кожата на лицето. Изследователите от Университета в Манчестър са доказали твърдението, че много от нас смятат за най-силен стрес излизането пред публика. Те са взели проби от кожата на бузите на оратори преди и след изправянето пред аудитория и после са сравнили клетъчната дейност на образците. Кожата "под стрес" показала намаляване на имунната защита с 16.4% в клетките.
Друго изследване показва, че стреса влошава ситуацията с акнето. В действителност не можем да се предпазим кожата от всяка паника преди излизането пред повече хора. Но ако работите под постоянен стрес, трябва да полагате за кожата и двойна грижа. 

Забравете всичко пържено
Група изследователи е поставила 23 човека с акне на богата на белтъчини и ниско въглехидратна диета за 12 седмици – и какво мислите? Състоянието на кожата им се подобрило значително.  Имали с около 21.9 процента по-малко петна, срещу 13.8 процента при групата, която спазвала високо въглехидратна диета. И до момента учените не могат да кажат, дали загубата на теглото при хората с ниско въглехидратен режим или самия режим са помогнали, но поне е установено, че храненето играе важна роля за състоянието на кожата.

Всички прелести на пяната
Когато се потите, тялото ви произвежда повече кожна мазнина (която може да запуши порите). Затова ако искате да пропуснете душа след тренировка (като тук не ви осъждаме), не го правете! Също както бактериите обичат да се размножават в потта, вие давате повод за развитието на раздразнение на кожата и други възпалителни процеси. След всяка активност, водеща да обилно изпотяване, облейте се с хладка вода и с гел, който съдържа гликолова или силицилова киселина, защото те помага за почистването на кожата от мастните натрупвания. 

Не пръскайте пари за средства, които не се ползват
Не е необходимо да купувате прекалено скъпи почистващи средства, "натъпкани" с причудливи компоненти. Те се намират върху кожата ви за не повече от минута, за да направят действително нещо велико. Освен това, някои от скъпите компоненти могат да предизвикат раздразнение, ако са прекалено екзотични. Започнете с по-евтино средство за миене. Важното е да почистват мръсотията, праха и мастните натрупвания в порите.

Kozmetikata.com