Грижа за Лицето

Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Грижа за Лицето, Лятна грижа

Почистване на кожата

Както е известно, в горещия период кожата е повече предразположена към омазнява повече.  Затова вечер заедно с макиажа е нужно да се отстрани и праха, който се е натрупал в порите през деня.

Но при изпълнението на тази процедура е много важно да не лишавате кожата от жизнено необходимата за нея влага.
При използването на средствата на основата на натурални съставки почистването на кожата става без да се отстранява естествения липиден слой и да се нарушава киселинното покритие.

Особено благоприятно за почистването в дълбочина са средства на основата на бяло грозде, киви, ягоди, боровинки и зелен чай. Нанесете от препарата за почистване с помощта на  памук или тампон върху кожата, като започнете от основата на шията, към брадичката, устата, носа, бузите, слепоочията и челото.

След това, в зависимост от вашия тип кожа и предпочитания, почистването на самото средство става с лосион- тоник, или просто се измива с вода. Ако нямате готово почистващо средство, просто направете маска от пресни ягоди, кили или натъркайте кожата със срязани на две зрънца грозде.

Тонизиране на кожата

Тонизиращите средства отстраняват всички следи от замърсяване, прах и мазнини, останали след първоначалното почистване. Те премахват остатъка от почистващите средства, като стимулират кръвообращението и възстановяват киселинния слой.

Условно те могат да се разделят на омекотяващи (предназначени за суха и чувствителна кожа), тонизиращи (за нормална кожа) и стягащи (за мазна кожа). Нанесете тоника на памучен тампон, с който намажете лицето от основата на шията и продължавате нагоре, като избягвате областта на очите.
 
За суха кожа са подходящи тонизиращи средства, в състава, на които има киви, праскова, розова вода, зелен чай.
На мазната кожа оказват благоприятно действие къпини, кайсии и екстракт от невен.

За нормална и комбинирана кожа най-добре да подберете продукти на основата на манго, ягоди или екстракт от метличина. Те едновременно тонизират, овлажняват и подхранват кожата.

Хидратация на кожата

Зимното овлажняване кожата основно се прави вечер, а през лятото трябва да е по-интензивно – и сутрин, и вечер.

Хидратиращите средства подпомагат да се възстанови и поддържа естественото ниво на влага в кожата, което е особено необходимо в горещото време.

Те образуват тънък слой върху кожата, предотвратяващ изпарението на влагата и предпазващ кожата от въздействието на вредните фактори в околната среда. На чиста кожа нанесете хидратиращо средство с върховете на пръстите на различни точки, разположени по линии от шията през брадичката, нагоре през скулите до челото, като избягвате областта на очите.

После го размажете с кръгообразни движения, отново започвайки от основата на шията и движейки се нагоре.

Kozmetikata.com