Грижа за Лицето

Био козметика с екзотични съставки

  • 19.04.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Био козметика с екзотични съставки

Дневен крем

Грижа за Лицето, Био козметика с екзотични съставки

Депигментиращ серум

От древни времена до наши дни най-добрият приятел на кожата си остава природата. В продължение на векове жените са събирали билки, цветя, корени и листа, за да ги използват в приготвянето на пюрета, отвари и лапи. По този начин те са получавали чисти и безвредни козметични средства. Това са били различни пудри от стрити на прах дървесни кори, кремове от розов сок и много други. През последните години естествените продукти отново заемат своето място в козметиката. Природните съставки уверено изместват химикалите в грижите за кожата.

Формулировката "Био"

Тя се въвежда през 30-те години на XX век, а през 50-те години вече се появяват първите международни организации, които се занимават с органично земеделие. В последните 15-20 години в световен мащаб вече има няколко организации и лаборатории, които издават сертификати за органичност.

Продуктите от серията Oaskin може да закупите тук

Разликата

Тук е важно да обърнем внимание на разликата между натурална и биокозметика. В натуралната козметика се използват предимно растителни екстракти, висококачествени минерали или водорасли, които не са преработвани със синтетични химикали, минават през висок контрол, но не са биосертифицирани. Биокозметиката се сертифицира според стандартите, наложени в страната.
В Европа този орган е Ecocert, за Великобритания – Soil Association, а за САЩ – USDA. Ecocert гарантира, че продуктите съдържат минимум 95% натурални съставки и над 95% от тях идват от екологично земеделие. Не се допуска използването на пестициди, парабени, генномодифицирани организми (ГМО), съставки на минералните масла като парафин или петролни екстракти, както и провеждане на тестове върху животни.

Oaskin на марката 3 Chenes

Отговаряща на всички тези условия и серифицирана с Ecocert е френската биокозметика Oaskin на марката 3 Chenes. Тя обединява в едно цяло съвременните технологии и силата на натурални активни съставки. Базирана е  на патентованата активна съставка Oaskin, която комбинира грижливо подбрани екстракти от дъбови кори и зелен анасон с доказано противостареещо, регенериращо, антиоксидантно, стягащо, защитно и възстановяващо действие.

Екзотичните съставки

Подпомагащи активната съставка Oaskin са букет от растителни хидролизати от портокалово масло, рози, хамамелис, полски синчец, дъб; екстракти от репей, джинджифил, дъбови пъпки; масла от рози, карите, авокадо, негорчив бадем, арган, купуасу, жожоба, жълт кантарион, сусам; пудри от бамбук и кайсиеви ядки.
Резултатът е тонизирана, хидратирана, подмладена и  блестяща от здраве кожа!

Серията Oaskin е представена на българския пазар от следните продукти: мицеларна вода за отстраняване на грима, почистваща пяна за лице, скраб, подхранваща маска, крем за околоочния контур, дневен и нощен крем, крем маска за лице, мляко за тяло и депигментиращ серум с двуфазно действие.


"Био Лайф Козметикс" ООД
1756 София, бул."Кл. Охридски"65
тел: 02/483 09 59#1 Оаскин
22/04/2010 12:02
от Лили Намирате този коментар за неуместен?
Ползвам в момента Оаскин и съм много доволна. Кремовете са много леки и приятни, попиват бързо и не омазняват
#2 Оаскин
19/12/2011 19:04
от Сиси Намирате този коментар за неуместен?
Може ли да ми кажете, дали тази серия е подходяща за всички възрасти? Аз съм на 29г.
#3 Козмтиката Оаскин
21/12/2011 18:10
от Редактор Намирате този коментар за неуместен?
Принципно продуктите са предназначени за по-зряла кожа, но около 30-тата година вече е добре да започне първоначалната грижа за забавяне на стареенето на кожата - и тъй като е био марка това само може стимулира еластичността и да запази доброто състояние на кожата по-дълго време
#4 Оаскин
21/12/2011 21:59
от Сиси Намирате този коментар за неуместен?
Много Ви благодаря!Весели празници!