Грижа за Лицето

Конкретни отговори на често задавани въпроси

  • 19.01.2010
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Конкретни отговори на често задавани въпроси

Когато се отнася до грижите за кожата, винаги изникват въпроси: Кой продукт е най-добър?  Какво трябва да променя в грижите си? Кога какво да използвам?... Би било чудесно всеки да има добър дерматолог под ръка, в 24 часа от денонощието. За съжаление това е невъзможно и затова предлагаме отговорите на някои от най-често задаваните въпроси.

Кои са най-добрите антиоксиданти в антиейджинг продуктите?

За антиоксидантите се говори много напоследък, рекламите на много козметични и хранителни продукти ни уверяват в техните предимства. Ефектът им в борбата със свободните радикали е безспорен факт, но кои точно антиоксиданти са полезни за кожата? Най-благотворен е ефектът на Rhamnus californica (coffeeberry), phloretin с витамин С и ферулова киселина и идебенон (idebenonе).

Кога трябва да се започне използването на антиейджинг продукти?

Няма значение колко сте млад, вашата кожа се нуждае от грижи, за да запазите здравето и младостта й. А това се случва в две стъпки: 1. Ограничаване вредните за кожата въздействия от околната среда и 2. Борба с вредите, които вече са нанесени. Не става дума да слагате крем против бръчки от своята 17 годишна възраст, а за това да познавате нуждите на кожата си и да не забравяте слънцезащитните продукти, когато излизате през всеки сезон, да познавате козметиката, подходяща за вашата кожа и възраст, да използвате продукти с антиоксиданти.

Кои са най-добрите грижи за кожата на шията?

Най-добрият начин е да използвате същите антиейджинг продукти за кожата на шията, както и за лицето. Много често превантивните мерки могат да бъдат достатъчни, но в случаите, когато искате по-голяма промяна се консултирайте с дерматолог и той ще ви препоръча най-подходящия за вас вариант и терапия.

Могат ли кафявите петна по лицето и гръдния кош да изчезнат?

Отговорът е: Може би. Трябва да опитате с продукти, съдържащи хидроквинон, той има избелващ кожата ефект. Друга полезна за целта съставка е третиноин. Някои лазерни терапии също третират кафявите петна.

Как да се справите с торбички и тъмни кръгове под очите?

Най-важно е да си лягате навреме и да спите добре. Състоянието на кожата е свързано с добрата почивка и сън. Освен това, повече тренировки и по-малко сол в храната също могат да дадат добри резултати. Околоочните продукти с кофеин в състава си помагат за отстраняване на подутините. А при тъмни кръгове, опитайте с продукти, съдържащи антиоксиданти и витамин К. Алтернатива при упорито оцветяване е лазерната терапия.

Kozmetikata.com


#1 кафяви петна
14/05/2010 12:48
от катя петрова Намирате този коментар за неуместен?
как могат да се премахнат кафявите петна по кожата с домашна козметика