Грижа за Лицето

Как да забавите появата на бръчки "пачи крак"?

  • 11.05.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Как да забавите появата на бръчки

Борбата със следите, които оставя всяка отминала година след себе си е неизменна. Човешкото тяло се променя и започва да реагира по различен начин на околната среда. А веднъж появили се първите бръчки, се наместват върху кожата и премахването им става все по-трудно. Именно затова, ключът към младостта е в превенцията. По-добре рано, отколкото късно.

Бръчиците тип "пачи крак" са едни от най-досадните издайници на възрастта. Това трябва да го знаете и преди въобще да са се появили. Пазарът предлага козметика, подходяща за целта и съобразена с изискванията на кожата във всяка възраст. Това, което трябва да направите е просто да си купите подходящ продукт.

Друго, много просто оръжие против тези бръчки са слънчевите очила. Истината е, че те наистина помагат в борбата с "пачия крак", тъй като предотвратяват много от нежеланите мимики, които несъзнателно правите. Слънчевите очила не са само моден аксесоар, те предпазват очите и кожата около тях от вредните слънчеви лъчи. Тъй като кожата в зоната на околоочния контур е много фина и тънка, всяко агресивно въздействие се отразява върху нея. Просто инвестирайте в добри слънчеви очила, задължително със UV защита.

Освен това, слънчевите очила предотвратяват напрягане на лицевите мускули и присвиването на очите, което движение, повтаряно многократно, е предпоставка за появата на бръчки около очите (и не само там). Друг вариант е в слънчевите дни да носите шапка с широка периферия.

Лекарите съветват да носите слънчеви очила дори когато има облаци, тъй като въздействието на ултравиолетовите лъчи тогава може да бъде дори по-силно.

Освен това, използвайте добри хидратиращи продукти за кожата. Върху сухата кожа, бръчките се появяват по-лесно.

И накрая, не забравяйте продуктите със SPF фактор!


Гергана Кангалова