Грижа за Тялото

Тайното оръжие на продуктите за тяло

Съставките в оформящите кремове

  • 18.03.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Тялото, Съставките в оформящите кремове

Грижа за Тялото, Съставките в оформящите кремове

Грижа за Тялото, Съставките в оформящите кремове

В безмилостната битка с трапчинките по кожата в областта на бедрата, дупето и корема, наречени портокалова кожа, сме готови да използваме всякакви средства. Козметичната индустрия знае това и работи години наред в името на победата на красивата кожа. Целулитът е напаст, от която малко жени могат да бъдат пощадени, тъй като появата му се отключва твърде лесно – от липса на спорт, неблагоприятна диета или е просто наследствен. Проучвания показват, че хормоните са една от основните причини и именно за това при мъжете портокаловата кожа се среща сравнително по-рядко.

За нас, обаче причините не са толкова важни, след като резултатът вече е налице. Оръжията за борба с целулита принуждават жените по целия свят да харчат огромни суми, докато открият точния продукт.

Оформящите тялото гелове и кремове обещават да стегнат кожата и да изгладят неприятните ямички. Кои са тайните им съставки и как работят в наша полза?

Кофеин, Ретинол, червен пипер и Хиалуронова киселина са ключовите съставки в оформящите продукти.

Кофеин

Кофеинът е горчив алкалоид, откриван в кафето, чая и шоколада. Предимството му е неговата способност да извлича водата от мастните клетки на тялото и така води до отслабване и стягане. Това твърдение звучи малко мъгливо. И с право – резултатите не могат да бъдат гарантирани, но пък кофеинът не може и да навреди на кожата (поне няма известно негативно влияние).
Натиснете тук, за да разгледате продукти, съдържащи кофеин.

Ретинол

Ретинолът представлява ненаситен алкохол, който се среща в морските продукти. Той е производен на витамин А, който проникнал в кожата, я оформя и тонизира.

Червен пипер

Червеният пипер има способността да стимулира кръвообращението. Обикновено присъства в минимални количества, заради опасността да предизвика възпаление на кожата.

Хиалуронова киселина

Освен свойството и да оформя тялото и да изглажда кожата, Хиалуроновата киселина е добър хидратант. Тя е и естествена съставка на човешкото тяло.

Използването на добър оформящ продукт, не значи, че ще се отървете от портокаловата кожа и ще стегнете тялото си завинаги. Добрите резултати изискват много упоритост.

Други съставки
Лабораториите на козметичните компании намират все по-нови съставки , с чиято помощ третират целулита:
- органичен силиций и морски копър от Elemis,
- екстракт от бръшлян и извлек от сечуански пипер от Galenic (France)
- какаови полифеноли, кофеин и бразилска мимоза от Nuxe (France)
- арганово масло в комбибация с други съставки от Hermana (Moroco)
- екстракти от бръшлян, хвощ, шапиче, спирея от Lierac (France)
- диосмин, ацетилглюкозамин с други съставки от Synchroline (Italy)
- екстракт от водорасли, оризово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от карите, див кестен екстракт - от RilaStil (Italy)
Всички тези продукти може да разгледате тук


От Гергана Кангалова