int(108545) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "108545" ["title"]=> string(53) "Cica-крем-за-чувствителна-кожа/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Лицето" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "108545" ["title"]=> string(53) "Cica-крем-за-чувствителна-кожа/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Лицето" } Cica крем за чувствителна кожа | Kozmetikata.com
 

Грижа за Лицето

Cica крем за чувствителна кожа

  • 09.04.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Cica крем за чувствителна кожа

Ако имате чувствителна кожа, използването на Cica кремове (Cica Cream) може да бъде ефективен начин за леко овлажняване и успокояване на кожата, като същевременно спомага за укрепване на нейната бариерата. Смята се, че думата "цика" произхожда от латинската дума "cicatrix", което означава белег. Тези овлажнители често съдържат Centella Asiatica и в миналото са били използвани за успокояване и укрепване на кожата.

Какви са ползите от използването на Cica крем за чувствителна кожа?
Чувствителната кожа често се характеризира с сухота и зачервяване или ограничена толерантност към ежедневните продукти. Може да има силна чувствителност към външни условия като слънце, студени температури и замърсяване. Използването на Cica cream е добро решение при тези прояви.

Какво представлява Cica крем?

Cica крем е създаден на основата на Centella asiatica, многогодишно растение, което се среща в Азия и Южна Африка.  Centella asiatica съдържа високи нива на есенциални мастни киселини, които помагат за укрепване на кожата, повишават хидратацията и предпазват кожата от увреждане на околната среда, а изследванията показват, че това е един от сравнително малко билкови екстракти, които се абсорбират в кожата и се синтезират, така че да могат да се използват ефективно от тялото. Като се има предвид тяхната антибактериална, противовъзпалителна, про-заздравяваща и инхибираща белега потенциал, cica кремовете често се срещат в лечебните помещения на химиците и аптеките.


Успокояващ крем за увредена и раздразнена кожа в резултат на повърхностни наранявания.
Кремът ускорява кожното възстановяване и намалява зачервяванията. Подходящ при драскотини, слънчево изгаряне, порязване, обрив от пелени, изгаряне, пост-дерматологични процедури. Със засилено действие срещу белези. Осигурява незабавен комфорт. Подходящ за лице и тяло. За бебета, деца и възрастни.


Успокояващ, мултивъзстановяващ балсам, който ускорява възстановяването на чувствителната кожа след иритативни дерматити (кожни раздразнения) и епидермални наранявания.


Kozmetikata.com