Домашна козметика

Отървете се от тъмните кръгове под очите в уюта на дома си

  • 10.11.2008
  • Автор: Diana
Домашна козметика, Отървете се от тъмните кръгове под очите в уюта на дома си

Европейската и кавказката кожа са особено предразположени към развитие на тъмни кръгове около очите, независимо дали страдате от недостиг на сън или се наспивате. И вие не трябва само да ги мразите, когато е необходимо да се появите на някое обществено място, а имате тези големи тъмни торбички под очите, а да направите всичко, за да се отървете от тях.

Те ви предават вид на човек, който е претърпял пристъп на плач, когато просто имате досадни тъмни кръгове под очите.

Така, какво е лекарството за тази дилема на красотата? Ето три стъпки за вас: овлажнете, изстудете и стимулирайте кожата.

- Първо, когато овлажните кожата, това ще ви помогне да елиминирате тъмните кръгове чрез дехидратация на кожата и облекчаване на стреса около очите.

- После, когато поставите върху очите всеизвестните резенчета от краставица, ще постигнете изстудяващия ефект, който им помага да си починат.

- Накрая, стимулирането на кожата около очите ще ги съживи и ще премахне заспалия поглед.

За всяка от тези три стъпки може да използвате домашно приготвени пособия и ще се учудите колко добре работят.

Освен студените резенчета от краставица, вие може да масажирате кожата под очите си с бадемово или фъстъчено олио. Намачкани листа от джоджен поставени под очите, памучета потопени в розова вода или две торбички от чай накиснати в студена вода също могат да се използват за домашно лечение. Оставете за малко две чаени лъжички в камерата на хладилника, и когато изстинат ги поставете за малко върху очите си.

Бъдете внимателни! Не поставяйте директно върху кожата си лед за повече от няколко секунди. Когато избирате пакетчетата чай, прочетете съдържанието, за да видите дали не сте алергични към някоя съставка.


От Диана Стойнова