Грижа за Лицето

Полезни съвети за slow age: Как да забавим бръчките?

  • 08.03.2019
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Полезни съвети за slow age: Как да забавим бръчките?

Никой не може да бъде вечно млад, макар това да е една от най-древните мечти на хората. В 21 век обаче можем да забавим стареенето. Анти-ейдж и слоу-ейдж козметиката предлага големи възможности да отложим появата на белезите на времето.  Младежкият вид вече може да бъде постигнат с помощта на качествени продукти. Как обаче да изберем правилната грижа и козметика срещу бръчки?

Първо правило: Използвайте само доказани марки
Доверявайте се само на доказани марки, които във времето са спечелили клиентите си с качество. Това обикновено са големите професионални дерматологични компании – например ползвайте козметика на Vichy. За да изградят добрата си репутация, те са отговорили на изискванията не просто на пазара с непрекъснати иновации, но и на всякакви условия за безопасност. Козметиката на големите компания е подложена на непрекъснати тестове, защото е предназначена буквално за милиони потребители. Гигантите в козметиката не могат да си позволят да пуснат продукт с висок риск да предизвика алергия или други неприятни странични ефекти.

Второ правило: Купете си правилната козметика според възрастта
Когато говорим за козметика против бръчки, най-често става дума за кремове и серуми, както и допълнителни продукти за почистване и хидратиране. Всички те са разпределени според възрастовата група на потребителите и това не е случайно. Ефектите от крем против бръчки 40+ са различни от тези на крем против бръчки 25+. Козметиката се създава според развитието на кожата на различните етапи и не трябва да се взимат продукти, които не са подходящи. Те могат да предизвикат странични ефекти. Не се заблуждавайте – ако сте на 28 години и си вземете крем против бръчки 50+, той няма да има двоен или троен магически ефект върху кожата. Но пък може да изтощите епидермиса си. Винаги подбирайте своят крем против бръчки или серум против бръчки според възрастовата група, в която попадате.

Трето правило: Цялостна грижа
За да можете да постигнете забавяне на стареенето е най-добре да ползвате slow age комплекти. Цялостната грижа за кожата ще има по-добър ефект, отколкото само дневен крем или само нощен крем. Не забравяйте, че хигиената и добрата хидратация влияят на качеството на кожата. Ползвайте продукти за почистване с доказан ефект и хидратирайте добре. Това ще ви гарантира нормално омазняване на кожата и по-бързо подмладяване.

Бонус: Не забравяйте съня
Не забравяйте, че стресът и умората са ключови фактори за по-бързото стареене. Наспивайте се добре, макар това да значи, че ще жертвате някои второстепенни ангажименти. Добрият сън е ключ към младостта и енергията. Избягайте от стреса по най-подходящия за вас начин. Ако искате направете нещо щуро – пробвайте японски масаж против бръчки, солна стая за почивка или останете за няколко дни "офлайн" – вземете отпуск и не вдигайте телефона.