Грижа за Лицето

Аргановото масло - "Натуралният ботокс"

Грижа за Лицето, Аргановото масло -

Аргановото масло е едно от най-ефективните решения против стареенето и съвсем спокойно бихме могли да го наречем "натурален ботокс". Тук ще ви разкажем повече за неговия произход и вълшебните му свойства.

Родината на аргана
Арганът се произвежда от арганово дърво, което от своя страна расте в полу-пустинната долина в югозападната част на Мароко.


Обикновено маслото се добива ръчно по изключително интересен и трудоемък начин – меката обвивка се премахва, а твърдата част се счупва с два камъка на ръка. След това ядката се изважда и се пече, като точно по време на този процес аргановото олио получава своя отличителен и разпознаваем аромат на орех.

Защо арганът е наричан "натуралния ботокс" и какви са неговите вълшебни свойства?


Аргановото масло няма еквивалент, що се отнася до подхранване на кожата в дълбочина. То е известно като натуралната алтернатива на ботокса, заради активното си антиоксидантно и подмладяващо действие, благодарение на което забавя стареенето и спомага за цялостната регенерация на клетките.


В "мароканското чудо" се съдържат около 83% ненаситени мастни киселини – те спомагат за забавяне на стареенето, като предотвратяват сухотата и загубата на еластичност, допринасящи за поява на бръчки и фини линии. Освен това, аргановото масло е съставено от високо съдържание на витамини E и F, които спомагат за мощен анти-ейдж ефект и допринасят за борбата със свободните радикали.


Вълшебството на аргановото олио се крие в това, че то е напълно подходящо за нуждите на всеки тип кожа. То е лек за най-различни кожни проблеми като акне, псориазис, бръчки, сухота и други.

Ето и неговите чудотворни свойства:


1. Прави кожата копринено мека
Аргановото масло възвръща еластичността на кожата, благодарение на високите нива на есенциални мастни киселини и концентрацията на витамини.


2.Заличава несъвършенствата
Предотвратява появата на бръчки, благодарение на мощния си анти-ейдж ефект

3. Има защитна функция
Аргановото масло ограничава и възспира вредното влияние на външните фактори като студения вятър, UV лъчите и т.н.

В студените месеци силно препоръчваме да използвате качествени козметични продукти със съдържание на арганово масло като тези от аргановата серия на био сертифицираната натурална френска козметика SO'BiO * - те ще предпазят кожата ви от вредните външни фактори, ще успокоят раздразненията и ще предотвратят преждевременното стареене на клетките.

*Брандът SO'BiO е създаден през 2007 г. от френската компания LEA NATURE с цел да съчетава безопасност, ефективност и удоволствие в грижата за кожата. Освен, че не съдържат парабени, силикони, гликол, наночастици и PEG, ГМО организми и изкуствени оцветители и аромати, продуктите от марката са сертифицирани от Ecocert и отговарят на изискванията на COSMEBIO за натурална органична козметика. Био сертификатите COSMEBIO и Ecocert се дават на органични козметични продукти, в чието производство са вложени минимум 95% натурални и растителни съставки, добити чрез органично земеделие. Синтетичните съставки трябва да са не повече от 5% и не трябва да има наличие на силикони, парабени, феноксиетанол, нефтени деривати, синтетични аромати и оцветители, ГМО организми и други.


Всички продукти с марка SO'BiO étic освен, че притежават гореспоменатите сертификати, се произвеждат и с грижа за околната среда – не се тестват върху животни, опаковките са рециклируеми, а самото производство става посредством чиста и възобновяема енергия. В допълнение компанията дарява 1% от оборота си на екологични организации.


последно от справочника
Абонамент