Грижа за Лицето

Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

  • 05.10.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

Грижа за Лицето, Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

Грижа за Лицето, Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

Грижа за Лицето, Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

Грижа за Лицето, Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

Грижа за Лицето, Косми по лицето - няколко начина да ги премахнем

Всички жени имат окосмение по лицето. При едни то е по-силно, при други - почти не се забелязва. Ако сте от тези, които искат да се отърват от своето, то предлагаме 10 начина, да го направите, а вие изберете най-подходящия за вас.

1
Скубане
Скубането е най-лесният и евтин метод за премахване на космите на лицето. То обаче е подходящо за еденични по-дебели косъмчета. Използвайте пинсетата за вежди, за да отстраните косъмчетата по брадата.

2
Бръснене
За дамите не се препоръчва. Прибягвайте до него само в краен случай и инзвънредни обстоятелства. Бръсненето прекъсва косъма и той става с тъп край, което моментално го прави да изглежда още по-дебел като порасне, а това ще е твърде скоро. Бръсненето е приемливо за тялото, но не и за лицето ви.

3
Депилатоари
Депилатоарът е силен алкален продукт, който разгражда косъма и лесно се отстранява. Препоръчва се пред бръсненето, защото обикновено не прекъсва косъма, толкова остро, колкото бръснача. Резултатът отново не е дълготраен. Бъдете внимателни ако използвате депилатоар, който съдържа химически съставки върху лицето, защото те могат да предизвикат алергична или друга реакция върху деликатната кожа.

4
Конец
Този древен метод за отстраняване на окосмението е изключително подходящ за лице. Бърз е, не използва химикали и обикновено е евтин. Единственото неудобство е, че е нужна практика, за да бъде успешен или трябва да се направи от специалист.

5
Кола маска
Почистването с кола маска е ефикасен метод. Премахва всеки вид окосмение, било то и по-упорито за период до шест седмици. Кола маска може да ви направят във всеки салон, а има и комплкти за домашна употребас които да се справите и сами. Едно от неудобствата е, че този метод може да причини екстремни зачервяване, издраскване или изгаряния. Тук ще споменем и лентичките за обезкосмване на лицето, които са може би едни от най-използваните в домашни условия.

6
Маска със захар

Захарната "кола маска" се приготвя със захар, лимонтозу и вода. Вари се до получаването на консистенция подобна на колата маска. След като изстине се оформя лепящо топче, с което да епилирате лицето си. Този метод ще ви избави от нежеланото окосмение за период до шест седмици. Много хора го предпочитат, защото макар и болезнен е нежен за кожата.

07
Пружинен епилатор

У нас не е много популярен. Подходящ е за премахване на малки и много на брой косъмчета по лицето. Пружинката ръчно се придвижва от долната част на лицето към скулите.

8
Лазерна епилация

Тук от значение са цветът на космите икожата. Новите технологии работят с охлаждащи механизми, които правят процедурата напълно безболезнена. Ако кожата ви е по-тъмна изберете лазерен център, който работи с машина с по-ниска енергия и по-висока честота. Колкото по-тъмна е кожата ви, толкова по-голям е рискът от изгаряне. Лазерната енергия се абсорбира от пигмента, не от косъма. Следователно тъмният пигмент в кожата е по-вероятно да абсорбира енергията на лазера. Една неправилно извършена процедура може да остави пигментни петна по кожата ви, чието лечение продължава с месеци. Този метод е един от най-скъпите, които споменаваме тук, но ефектът е дългогодишен. Естествено косъмчета могат да се появат отново, но далеч по-тънки.

9
Електролиза

Електролизата премахва космите като разрушава космения фоликул, от който те растат. Идеята е, че фоликули, унищожени чрез електролиза никога няма да произвеждат отново окосмяване. Тъй като всеки фоликул трябва да се унищожи с ток, електролизата е бавен процес и е много болезнена, защото много фина метална сонда се вмъква във всеки фоликул, като прокарва регулиран електрически ток. Електролизата е добра възможност за сиви или бели косми, защото лазерната епилация работи най-добре на тъмно окосмяване. След нея също може да последват възпаления и белези.

10
Крем за изсветляване на окосмяването

На пазара има различни кремове, които не премахват косъмчетата, но ги изсветляват и изтъняват,така че да бъдат по-незабележими.

Натурален крем за изсветляване на окосмяването по лицето и тялото, с три естествени масла от ACORELLE
Това е иновативен продукт, който намалява видимо окосмяването по деликатен и безвреден начин. Създаден е специално с високотехнологичен комплекс Vedacalm TM за нежната и чувствителна кожа. Съдържа три 100% натурални масла - натурално масло от Нийм и Сусам и етерично масло от Босвелия, с доказана ефективност, които работят в синергия за предотвратяване на възпаленията и зачервяванията на кожата.

Kozmetikata.com