Грижа за Лицето

Кой цвят глина е подходящ за вашата кожа

  • 29.08.2018
  • Автор: Деси Исаева
Грижа за Лицето, Кой цвят глина е подходящ за вашата кожа

Грижа за Лицето, Кой цвят глина е подходящ за вашата кожа

Грижа за Лицето, Кой цвят глина е подходящ за вашата кожа

Глината е известна с благоприятните си свойства, свързани с красотата ни. Различният цвят на глината зависи от нейния състав, следователно предопределя някои особености на нейното действие. Вижте някои от най-популярните цветове глина за каква кожа са подходящи.

Бяла глина за чувствителна кожа
Бялата глина е с антибактериални, противовъзпалителни, изглаждащи, озаряващи и успокояващи свойства. Изключително нежна, подходяща за суха, чувствителна кожа, с напукани капиляри и първи признаци на стареене. Богата е на полезни минерали и микроелементи, като калций, магнезий, цинк, мед и фосфор. Бялата глина (каолин) абсорбира токсини и замърсявания от кожата, детоксикира и елиминира бактериите. Ексфолира мъртвия слой на епидермиса и прави кожата по-гладка. Подпомага възстановяването на увредената от външни агресори кожа. Подпомага възстановяването на кожата в следствие на акне и пъпки.

Червена глина за капилярни мрежи и розацея
Червена глина е подходяща за проблемна кожа - склонна към акне, пъпки и розацея, с видими паякообразни капиляри.
Глината абсорбира токсини и замърсявания от кожата, като нежно ексфолира мъртвия слой на епидермиса. Почиства дермата и предотвратява спукването на капилярите, подпомага укрепването и възстановяването на структурата на кожата.

Синя глина за мазна и акнеична кожа
Синята глина е една от най-блаородните разновидности. Тя съдържа в себе си малки количества от метали като желязо, живак, олово, мед и калай, но също така и някои ценни разновидности като сребро и злато. Комбинацията от тези веществата дават типичния нюанс на синята глина и я правят богата на полезни свойства за кожата, косата и тялото. Синята глина действа добре на мазна и акнеична кожа, но не се препоръчва за суха или деликатна кожа, тъй като е склонна да изсушава. Тя почиства кожата, изглажда бръчките, лекувате акнеична кожа и подпомага премахването на пъпките.

Зелена глина за акне и проблемна кожа
Зелената глина стимулира регенерационните процеси в кожата. Подходяща е за мазна, комбинирана и склонна към акне кожа.Тя съдържа силиций и цинк, които нормализират тена и регулират секрецията на себум. Притежава почистващи и антибактериални свойства, абсорбира токсините и замърсяванията от кожата, нежно ексфолира мъртвия слой на епидермиса. Зелената глина помага за предотвратяване появата на черни точки и пъпки.

Как да си приготвим маска с глина за лицето
Смесете 2-3 с.л. глина с вода или бадемово (може и арганово) масло до получаване на гъста кал. Нанесете върху лицето (може и на тялото) на почистена и подсушена кожа. Оставете да изсъхне за 15-20 минути. Измийте с хладка вода. Отстранете с топла вода и по желание хидратирайте кожата с крем.

Ако използвате маска с глина за тялото си, След като я нанесете и изчакате да исъхне, може да я използвате и като скраб, т.е. с кръговидни движения да я търкате върху кожата си с цел отстраняване на мъртвите клетки.Изключително подходяща процедура за края на лятото, когато кожата ни има нужда от регенерация.

Kozmetikata.com