Грижа за Лицето

Аденозин вълшебната съставка за енергизирана кожа

Грижа за Лицето, Аденозин вълшебната съставка за енергизирана кожа

Аденозин е енергийна молекула, която участва в синтеза на енергия и стимулира клетъчната регенерация на клетките. В козметологията се използва в козметиката за лице и за коса.

Повечето продукти за лице, съдържащи аденозин имат анти ейдж действие, правят кожата да изглежда по-гладка, с младежки вид и изгладен тен. Като цяло подобрява жизнеността на кожата.

В козметиката за коса, аденозинът подпомага процесите на клетъчно дишане и възпроизводство, както и метаболизма на фоликулните клетки, стимулирайки фактора на растежа. Той действа във вътрешността на луковицата на косъма, за да подпомогне ефективно неговия растеж. Продуктите за коса с аденозин се борят ефективно и без странични ефекти с косопада.

Тук ще се спрем на някои продукти за лице, съдържащи аденозин, както и на такива стимулиращи производството му.

Vichy Idealia Дневен изглаждащ и оздравяващ крем за лице
Подходящ е за всички жени, независимо от възрастта, типа и тена на кожата. Лаборатории Vichy проучват влиянието на съвременния забързан начин на живот (стрес, умора, недостатъчен сън, нездравословни навици) върху качеството на кожата, за да формулират своята нова енергизираща грижа. Екстрактът от ферментирал черен чай и Аденозин са съчетани с антиоксидантен екстракт от боровинка, който съдържа Полифеноли и Термална Минерализираща вода Vichy във формула, активираща сиянието на кожата. Енергизиращият крем с изглаждащо и озаряващо действие едновременно въздейства върху изравняването на тена, естествената сияйност и повърхността на кожата (фини линии, пори) за дълготраен резултат, дори и при умора. Кожата е видимо енергизирана.

Есенция с високо съдържание на екстракт от охлюв и пчелна отрова от BENTON
Това е есенция, подходяща за всеки тип кожа, включително за чувствителна и проблемна кожа. Вместо вода, във формулата на есенцията е използван филтрат от секрет от охлюви, като освен това съставът й включва пчелна отрова, епидермален растежен фактор (EGF) и различни натурални и естествени съставки, които подпомагат възстановяването на грубата и повредена кожа от стрес и различни замърсявания. Продуктът е мултифункционално средство за грижа за кожата, което освен грижата за проблемна кожа, освежаващия ефект, овлажняването и подобряването на кожата чрез лифтинг ефект, чрез активните си съставки като Арбутин и Аденозин, допълнително подпомага изсветляването на кожата и изглаждането на бръчките.

Ревитализиращ, хидратиращ гел-крем за мъже от LIERAC

Освежаващ гел-крем, който енергизира клетките и ги стимулира за намаляване на видимите признаци на умора и стрес. Този ефект е възможен благодарение на екстракт от зелена еуглена (едноклетъчно микроводорасло), което има способностите да: увеличава продукцията на АТФ-аденозин трифосфат в клетките на кожата с +48% след 2 часа
- инициира неосинтеза на IP3 – инозитол трифосфат, ключова молекула в клетъчната енергийна каскада, над +343% след 1 минута. Кожата е по-устойчива на умора, времето на възстановяване е намалено с 30.2%, горните слоеве са с по-малко белези и с 21.3% е намалена склонността на кожата да се деформира. Този ултра свеж гел-крем съдържа маскировъчни пигменти, които моментално помагат за прикриването на всички видими следи на умора.

Valo Glow Reveal Moisturizer Овлажняващ крем за лице
Дълбоко овлaжнявaщ кpeм зa лицe с apктичecкa пpолeтнa водa. Tя e богaтa нa минepaли, включитeлно нa тeзи, cъдъpжaщи ce в човeшкaтa кожa - кaлий, мaгнeзий и нaтpий. Кpeмът cъдъpжa eкcтpaкт от apктичecкa дивa къпинa. В комбинaция c витaмин C, aктивнитe cъcтaвки, сред които и аденозин eнepгизиpaт клeткитe в eпидepмиca и вpъщaт ecтecтвeния бляcък нa кожaтa. Cъcтaвът включвa ощe мacло от бaдeм, пpитeжaвaщо подхpaнвaщи, овлaжнявaщи и омeкотявaщи cвойcтвa, кaкто и мacлa от жожобa и моpcки зъpнacтeц, които имaт уcпокоявaщ и подмлaдявaщ eфeкт. Кpeмът възcтaновявa хидpобaлaнca в кожaтa и подcилвa ecтecтвeнитe ѝ зaщитни мeхaнизми. Лeкaтa тeкcтуpa ce aбcоpбиpa бъpзо. He cъдъpжa пapaбeни.

Kozmetikata.com