Грижа за Лицето

3 нещата, които дерматолозите никога няма да направят с лицето си

Грижа за Лицето, 3 нещата, които дерматолозите никога няма да направят с лицето си

В стремежа към чиста и гладка кожа, понякога това, което не правим за лицето си, е също толкова важно, колкото и това, което правим за него. В някои случаи ползването на много рекламиран нов чудотворен крем, вместо да подмлади кожата ни, може да я възпали. С домашните уреди за красота също трябва да се внимава. Споделяме мнението на известни в света дерматолози, за нещата, които те не биха поставяли на лицето си.

Химически пилинг у дома
"Никога не поставям силни химически пилинги на лицето си у дома"- казва Анджела Ламб, дерматолог в Болница "Синай". - "Понякога хората купуват медицински клас пилинг онлайн, който е твърде силен за домашна употреба. Виждала съм лоши резултати след това -  зачервяване, дългосрочни белези и обезцветяване на кожата, а понякога и силни алергични реакции..."

Луфа за лицето
"Аз не използвам луфа и груби гъби за лицето си, те са прекалено абразивни и всъщност могат да раздразнят кожата." - казва Джени Дауни, директор на дерматологията на Montclair, Ню Джърси. "Самата аз имам подкожно акне и екзема, а тези гъби привличат бактерии и могат да влошат и двете състояния."

Скрабове при акне и хиперпигментация
"Няма причина да използвате пилинги с абразивни частици и различни скрабове, които могат да бъдат дразнещи за лицето ви. Вместо да помогнат при появата на тъмни петна по кожата, те могат да предизвикат хиперпигментация." - споделя Брук Джаксън, основател и медицински директор на Skin Wellness Dermatology Associates в Дърам, Норвегия. "Повечето хора, които ползват скрабове за лице, се опитват с тях да премахнат акнето и да изтъркат петната. Няма да стане. Така само лицето се дразни ненужно. Измийте ръцете си, после нанесете върху лицето лек почистващ продукт, разнесете го без да натискате прекаленно, след което изплакнете и подсушете с чиста кърпа."

Kozmetikata.com