Грижа за Лицето

Гликолова киселина в козметиката за лице

  • 04.05.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Лицето, Гликолова киселина в козметиката за лице

Грижа за Лицето, Гликолова киселина в козметиката за лице

Грижа за Лицето, Гликолова киселина в козметиката за лице

Грижа за Лицето, Гликолова киселина в козметиката за лице

Грижа за Лицето, Гликолова киселина в козметиката за лице

Гликоловата киселина е изключителна съставка за грижа за кожата, тя е една от алфа хидрокси киселините (AHAS). Може да се открие в храни, като киселото мляко, захарната тръстика, малините, ябълките и крушите, цитрусите и гроздето. В козметиката се използва в синтетична форма и помага в борбата с неравномерния тен, намалява появата на бръчки, на пъпки и черни точки, прави кожата да изглежда по-млада и здрава.

Молекулите на гликоловата киселина са най-малки и леки от всички AHAS, така че са в състояние да проникнат в кожата и да се абсорбират по-лесно и по-дълбоко.

Гликоловата киселина е чудесен ексфолиант, което означава, че безопасно отстранява външния слой мъртви клетки на кожата. Обновяването на кожата помага тя да изглежда по-млада и хидратирана, поддържа порите чисти, предотвратява появата на бели, черни точки и акне.

При използването на гликолова киселина трябва да се внимава с излагането на слънце, защото тя прави кожата по-податлива на слънчево изгаряне (защото е нова и нежна). За това е добре продуктите с гликолова киселина да се използват вечер, а не сутрин.

Козметичните продуктите с гликолова киселина са в много и различни форми: почистващи препарати, серуми, овлажнители, кремове за очи и пилинг за лице.

Когато четете списъка на съставките на продукта, гликоловата киселина трябва да се появи в раздела "активни съставки", над-отгоре. Често се проявява и като процент. Някои специалисти по грижа за кожата смятат, че продукти с концентрация на AHA, по-малка от 10%, не са достатъчно силни, за да осигурят пълната полза от гликоловата киселина. От друга страна продуктите с тази съставка могат да се комбинират според нуждите, например 3% почистващо средство за лице с 10% серум.

Продуктите с по-силна концентрация на гликолова киселина е добре да бъдат използвани с помощта на козметик или дерматолог. Специалистите използват 30-40% концентрация на гликолова киселина, но само за две или три минути.

Какво е добре да знаета за продуктите, които използвате у дома си, съдържащи гликолова киселина - те могат да причинят лек сърбеж, зачервяване и усещане за опънатост при някои хора. В такива случаи се препоръчва смесването на по-ниска концентрация на гликолова киселина с други анти-еидж съставки, като ябълчна и млечна киселина, вместо да се стига до по-висока концентрация на гликолова киселина сама по себе си.

По принцип гликоловата киселина е най-ефективна, когато се комбинира с други активни съставки. В борбата с акне и мазна кожа, комбинацията на гликолова и салицилова киселина или гликолова и азелаинова киселина има отличен антибактериален и комедолитичен ефект, а при неравен тен и пигментни нарушения добавената съставка е витамин С (аскорбинова киселина).

Продукти, съдържащи гликолова киселина


Против бръчки или тъмни петна по кожата. Продукт, който засилва образуването на колаген и еластин.

PURE SKIN ексфолиращ тоник
Този продукт е, комбинация от гликолова, азелаинова и салицилова киселина. Ефектът от него е почти мигновен за хора с мазна и пост акнеична кожа. Резултатите след няколко нанасяния са свиване на разширените пори, изравняване на общия тен на кожата, премахване на черните точки и драстично намаляване на нововъзникващите пъпки и възпаления. По-дългосрочната употреба на Pure skin тоник води до намаляване на фините линии и бръчки, фина ексфолиация и видимо озаряване и освежаване на общия вид на кожата. И тъй като правилото за хидратация важи и тук с пълна сила, в серията за чиста кожа има и дълбоко хидратиращ крeм със същата марка.

LUMILOGIE 24-часова корекция на пигментните петна
Продуктът е предназначен за тези, които търсят интензивна терапия срещу тъмните петна и тези, които искат допълнителна терапия, която да комбинират с медицинско лечение на тъмните петна. През деня кожата е разкрасена с дневния флуид, който прикрива тъмните петна с помощта на микро-седефени частици и така създава оптически ефект за съвършена кожа. През нощта епидермисът е обгърнат с нежен гел-балсам, който попива бързо, за да остави приятно усещане за свежест и да направи кожата незабавно по-гладка. Всяка сутрин нанасяйте дневния концентрат върху цялото лице, като избягвате зоната около очите. Може да използвате самостоятелно или като серум преди крема. Вечерта нанесете от нощния концентрат върху цялото лице, като избягвате зоната около очите. Може да използвате самостоятелно или като серум преди употребата на крем.

Серум за безупречна кожа EMERGENCE от PHYTOMER
Грижи се кожата да бъде безупречна. Нежната и лека текстура попива бързо, обновява и ревитализира кожата. Само след месец несъвършенствата като черни точки, пори и зачервявания са заличени. Серум с нежна текстура, който осигурява постепенно и контролирано доставка на Алфа-хидрокси киселини. Съдържа многослоен гел, съставен от 3 AHA (гликолова киселина, млечна киселина и цитрусова киселина), обновява структурата на кожата и изтрива всички несъвършенства. Морски AHA (Porphyra-Conchocélis): 100% естествен ексфолиант, който подсилва ексфолиращото действие..

RADIANT NIGHT PEEL Крем за лице с ефект "нова кожа " от TEOXANE
15% концентрация на гликолова киселина в комбинация с RHA технологията гарантира професионално ниво на пилинг. RHA® – хидратира дълготрайно и укрепва кожната бариера. Гликолова киселина (15%) – ексфолира повърхностно мъртвите клетки. Neutrazen – намалява възпалението на кожата. Allantoin – успокоява раздразненията. Vitamin E – антиоксидантно действие. След 15-дневна употреба пигментните петна сa редуцирани, тенът е изравнен, а порите видимо се свиват. Провежда се 21-дневен интензивен курс 3-4 пъти в годината.

Kozmetikata.com