Грижа за Косата

Как да се справим с наелектризираната коса

  • 09.12.2016
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Как да се справим с наелектризираната коса

Статичното електричество в косата е изключително досадно. Да се отървем от него не е много лесно. Зимното време, студа, шапките, климатиците – това са само едни от причинителите му, а хвърчащата коса е само външният проблем на нещата.

Ето някои идеи които ще помогнат да намалите напрежението в косата.


1. Повече влага
Първото и най-важно правило против наелектризирана коса е добрата хидратация. Ако до този момент не сте използвали хидратиращи балсами за коса сега е момента да го направите. Ако косата ви е мазна и се притеснявате да ползвате балсам, не се отказвайте от него. Сложете го само в краищата на косата, където е именно проблема този сезон.
Това със сигурност ще помогне:
Хидратиращ балсам за нормална до суха коса PHYTO
Омекотяване, блясък, еластичност от това има нужда косата и си го набавя с този продукт. Косата става лесна за оформяне, блестяща, мека и еластична. Балсамът е изграден на базата на масло от жожоба с омекотяващо и регенериращо действие, в комбинация с рициново масло, моментално хидратира и възстановява косата, а екстрактът от ангелика с освежаващ ефект тонизира блясъка на косата.

2. Лак за коса
Лакът за коса не само можи да помогне за намаляване на статично електричество, но съдейства и за добрият и външен вид, като приглажда хвърчащите краища. Важно е да не прекалявате с количеството и да използвате подходящ лак, който няма да изсуши допълнитело носата ви.
Био Спрей-лак за коса Натурален Стайлинг  от SANTE
Придава естествен блясък, обем и форма на косата без да я слепва. Екстракт от неоцветяваща къна, съчетан с подхранващи масла от жожоба и бадем защитава от негативното влияние на външните стресови фактори.

3. Масло за коса
Може на използвате и натурални масла, които не само ще премахнат статичното електримество от косата но и ще я подхранат и направят блестяща. При тя, както и при балсама важи правилото да ги слагате в края на косъма, а не в корена.
Ето някои подходящи натурални масла.

4.  Сменете сешоара
Вземе те си сешоар с йонизатор. Този тип сешоари излъчват отрицателно заредени йонни частици по време на сушене. Според производителите им, те предпазват косата, като намаляват чупливостта на косъма, подобряват блясъка и редуцират нивото на статичното електричество.

5. Гребени и четки за коса
Ако използвате пластмасови гребени или четки то със сигурност сте усещали наелектризирането на косата си. Сменете пластмасовите с метални, керамични, или специално създадени гребени и четки.
Нашето предложение, което е чудесно и за децата.
Четка от вулканичен кварц от KENT
Четката от вулканичен кварц е с йонен ствол и игли от вулканичен кварц и "осезаема" дръжка. Иглите за разресване съдържат естествената енергия на вулканичния кварц – Андосит. Тази енергия излъчва отрицателни йони, чиито свойства са основно преимущество при отстраняване на замърсяванията (положителни йони), поддържане и предпазване здравината на косъма, както и стимулиране растежа на косата. Предпазва от въздействието на вредните UV лъчи. Заздравява увредените фоликули, премахва статичното електричество и предотвратява заплитането на краищата на косата.

6. Овлажнител и йонизатоз за въздуха у дома
Парното, климатика и сухият климат действат не само върху косата ни. За да се справим с последствията от тях можем да действаме кардинално, като поне в дома си намалим влиянието им. Статичното електричество в къщи маже лесно да се премахне с йонизатор и овлажнител за въздух.
Овлажнител и йонизатор за въздух PURE за етерични масла от LANAFORM
Идеален за пречистване, увлажняване и йонизиране на въздуха в затворени помещения. Уредът има три нива на интензивност на парата, система за автоматично изключване, таймер за 2, 4 или 6 часа, възможност за 12 часа работа с едно презареждане на водата, работи безшумно и има много красив вид, като към него има като подарък приставка за удължаване на самия уред.
 
Kozmetikata.com