Грижа за Косата

Средната дължина коса - защо да я изберем

  • 21.05.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Средната дължина коса - защо да я изберем

Cameron Diaz

Грижа за Косата, Средната дължина коса - защо да я изберем

Michelle Pfeiffer

Грижа за Косата, Средната дължина коса - защо да я изберем

Sharon Stone

Грижа за Косата, Средната дължина коса - защо да я изберем

Vanessa Williams

Ако искате да изглеждате по-млади и имате сравнително здрава коса, то дължината до раменете е тази, която е най-подходяща за вас.

С букли, изтънени краища, небрежно рошави или с перфектно подържано дълго каре тази дължина е изпитаната формула за по-младежки вид, която подхожда на всяка форма на лицето.

Препоръчваме да не се колебаете за промяна на сегашната ви прическа с подобна. Добро оформяне и лек сешоар е необходимата грижа за перфектния ви вид. Тайната е в дължина.

5 топ причини да изберете средна дължина за косата си.

1.Такава дължина подхожда на всички форми на лицето – кръгло, издължено, сърцевидно или квадратно.

2. Дължината е подходяща и за различните дебелини косъм. Буйната къдрава коса е добре да бъде подчинена с тази дължина, а тънката коса, ще изглежда женствена, без да бъде твърде пършива.

3. Всички сме се убедили, че мъжете предпочитат дълга коса. Но тя не е добър вариант за всички. Дамите с твърде тънки коси и продълговати лица придобиват "конско" излъчване, тогава когато косата е твърде дълга.

4. Още един плюс на средната дължина е лесната поддръжка. След измиване тя бързо съхне и единственото, с което маже да се включите е лек сешоар.

5. Както за много късата, така и за много дългата коса са необходими специални грижи. При късия вариант е необходимо да посещавате фризьора си през 3-4 седмици. При дългата, за да я запазите силна и здрава е необходимо да я подхранвате с маски и други терапии, както и да я сушите и начупвате или изправяте редовно, което пък от своя страна я изтощава.

Не на последно място средната дължина е логичен избор на редица знаменитости. Ето някои звездни принцеси избрали този удобен вариант.

Kozmetikata.com