Грижа за Косата

3 маски за коса с вълшебни съставки

  • 12.01.2015
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, 3 маски за коса с вълшебни съставки

Готовите маски за коса са лесни за употреба и в повечето случай са високоефективни. Тук ще се спрем на 3 продукта, които в основата си имат растителни масла. Масло от пустинна форма, от маслини и от орхидея, колкото и екзотично да звучат те са напълно достъпни, а чудодейните им свойства са лек за косата.

Пустинната фурма вирее в Африка. Самото олио се добива със студено пресоване, то е особено богато на сапонини, известни с противовъзпалителните си качества. Олиото от пустинна фурма е високо овлажняващо, като в същото време не е мазно, попива много добре в кожата, оставяйки я гладка и сияйна. То помага на кожата да се регенерира и да увеличи водния си запас. Може да се нанася и върху косата – като балсам след шампоана или да се използва като серум за третиране на скалпа и корените на косата.

Маска с Пустинна фурма за сухи, увредени и изтощени коси от KLORANE
Като дълбоко третираща грижа за сухите, увредени и късащи се коси, тази маска, концентрирана на екстракт от пустинна фурма, подхранва и възстановява и най-сухите и девитализирани коси. Интензивно подхранена и дълготрайно заздравена, косата възвръща своята еластичност и мекота. По-лесно устоява на ежедневните агресии – разресване, оформяне на прическа.

Добиваното от маслиновите плодове масло съдържа в себе си всички видове масло-разтворими витамини, ценни елементи, фитостероли, фосфолипиди и екстракти. Това първично масло е най-ценно за хранителни цели, но широко се използва и за козметични и медицински цели. Маслиновото масло предотвратява изсъхването на кожата, а заедно с това и образуването на бръчки, използва се и против косопад.

Маска за коса масло от маслина от BODYFARM

Подхранваща маска за коса, която подсилва естествената защита на косата. Нейната специално разработена формула се грижи за кожата на скалпа, като същевременно укрепва косата и осигурява дълготрайна хидратация.

Маслото от орхидеи съдържа полезни елементи като магнезий, калций, желязо и цинк. То е отлично средство за грижа за косата - укрепва корените и самата коса. Използвано в козметични продукти за коса, действа подхранващо, като запазва цвета и стимулира растежа, дава гладкост на косъма, защитава и възстановява косата. Особено е подходящо за суха и лесно късаща се коса.

Маска с масло от орхидея за изтощeни и сухи коси ORCHID-OIL Kleral System
Възстановява силно изтошената коса като я дарява с каротин. Предпазва сухите и изтощени краища по време на обезцветяване.

Kozmetikata.com