Грижа за Косата

Алопецията може да бъде лекувана

  • 21.12.2014
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Алопецията може да бъде лекувана

Алопецията или казано по друг начин косопадът, може вече да остане в миналото, твърдят експерти на корейския производител на козметични и медицински решения.

Алопецията е един от най-често срещаните проблеми с косата и засяга двата пола, както и всички възрасти.

Корейската компания AesMed съобщава за ефективността на нова технология за лечение на косопад, въз основа на терапия с цитокини, които позволяват контрола и активирането на клетките, отговорни за възстановяването на косата.

Компанията заяви, че решението е Системно Растежни Фактори-57 (SGF-57). Революционният продук съчетава функционалността на цитокини и растежни фактори, KGF, SCF, IGF-1, VEGF, bFGF и RH-SOD.

Цитокините имат способността да стимулират клетъчната пролиферация и растежа на косата, като имат контрол върху целия цикъл.

От стартирането на първия продукт AesMed за лечение на косопад, въз основа на растежен фактор SGF-57 през 2008 г. в десет различни университетски медицински центрове в Южна Корея са изследвани и лекувани 600 000 случаи на алопеция.

Компанията производител е доволна от резултатите и за този момент не отчита никакви странични ефекти. На този етап продуктът все още не се предлага за масова употреба.

Kozmetikata.com