Грижа за Косата

Жожоба в грижа за косата

  • 03.10.2013
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Жожоба в грижа за косата

Грижа за Косата, Жожоба в грижа за косата

Грижа за Косата, Жожоба в грижа за косата

Маслото от жожоба e универсално козметично средство. Но приложено върху косата – прави направо чудеса с нея.

Това масло се добива по метода на студено пресоване, от семената на храст наречен китайска симондсия, който расте предимно в южната част на Северна Америка. То лесно прониква в кожата и косата и не омазнява допълнително косъма.

Маслото от жожоба е особено полезно и за сухата, увредена или боядисана коса. За да се възвърне блясъкът на косата е достатъчно малко количество от него да се втрие в кожата на главата и корените на косата и така да се престой 10-15 минути, след което косата да се измие с вода.

Маслото от жожоба е съставка на много и най-различни козметични продукти за коса – шампоани, балсами и маски. Вижте някои от тях.

БИО масло от жожоба от CATTIER
Растителното масло от био жожоба(Нuile végétale de Jojoba Bio) е сухо течно масло, което не е мазно на пипане. Лесно попива в кожата като я защитава, омекотява, възстановява равновесието й и й придава гладък и копринен вид. Не оставя усещане за мазнота. Притежава противовъзпалителни и регенериращи свойства. Маслото от жожоба е изключително ценно за възстановяване на изтощена коса.

PHYTOJOBA хидратиращ шампоан за суха коса на PHYTO
Богат, кремообразен шампоан с интензивно хидратиращо и омекотяващо действие. Оптималното ниво на хидратация на косъма е възстановено, а косата става блестяща и гъвкава. Формулата на шампоана е обогатена с масло от жожоба. Маслото представлява течен восък с омекотяващо и защитно действие. Съдържанието на метличина и слез (40%), в комбинация с почистващи агенти и кокосово масло, придават мекота на косата.

Био Шампоан Брилиант Жожоба от SANTE
Подобрява блясъка и еластичността на косата. Съдържа масло от жожоба, екстракт от невен и протеин от коприна. Натурални екстракти от плодове обогатяват неговата терапевтична формула. Сертифицирана натурална козметика (BDIH). Не съдържа синтетични оцветители, аромати и консерванти.

Безцветна прахообразна къна от Logona

Подхранваща безветна къна. Защитава косъма и придава обем и блясък. Подходяща за всеки тип коса. Съдърже каси, масло от семена на жожоба, хидрлизиран пшеничен протеин.

А ето и как в къщи да си направите маска с масло от жожоба.

Kozmetikata.com