Грижа за Косата

Козметика за цъфтяща коса

Грижа за Косата, Козметика за цъфтяща коса

През лятото косата лесно се изсушава и изтощава. Често в резултат на занемаряване на грижата за нея тя започва да цъфти. Специалистите наричат проблема трихоптилоза. С подобен проблем се е сблъсква почти всяка жена. За овладяване на положението са нужни специални грижи.

Основните причини за цъвтежа са топлинното третиране на косата – сешоар, преса за коса, маша, дърпане и ресане на косата, когато е мокра… Най доброто решение за цъфтящите краища е редовното подстригване веднъж месечно, като от косъма се обират по 1-2 см. Ако пък не искате да намалявате дължината на косата си, ви трябва подкрепата на някои козметични продукти, специално разработени за цъфтяща коса.

PHYTOKERATINE серум против цъфтящи краища, увредена и крехка коса от PHYTO

Растителна почистваща база без сулфат за изключителна нежност. Косата е защитена, лесна за стилизиране, здрава, мека и копринено гладка. Притежава несравним блясък.

Кристали за коса с масло от ленено семе от Kleral System
Използва се за суха, изтощена и химически увредена коса. Възстановява, подхранва в дълбочина, придаважизненост, мекота, блясък и здрав вид на изтощената коса. Служи за профилактика и запълване на цъфтящите крайща на косата, както и заразресване на заплетена коса.

Фитошампоан Ленено семе Farmona Herbal Care
Формула, обогатена с ленено семе, киселини Омега 3 и 6, придава изключителен блясък и мекота на косата. Оформя и омекотява изтощените краища на косата, предпазвайки ги от накъсване. Хидратира в дълбочина без да утежнява. Серамиди се грижат за защитния слой, покриващ косъма. Косата не губи влагата си, изглежда жизнена, здрава и еластична. Патентованият комплекс с пшеничен протеин интензивно подхранва и възстановява структурата й. Придава гладкост и блясък.

Домашна козметика за цъфтяща коса
Плодова маска
1 жълтък
1 ч.л. мед
1 портокал, изстисканият от него сок
1 банан, смачкан на пюре
Смесете продуктите, разбъркайте до получаването на каша. Нанесете на косата, оставете да преседи 30 мин и изплакнете обилно с вода.

Kozmetikata.comпоследно от справочника
Абонамент