Грижа за Косата

Лененото масло съживява косата

Грижа за Косата, Лененото масло съживява косата

Грижа за Косата, Лененото масло съживява косата

Когато косата изглежда суха, безжизнена и без блясък, това може да се дължи на липсата на достатъчно омега 3 мастни киселини в организма. Те лесно могат да се набавят с помощта на ленено масло.

Лененото масло е богат източник на есенциални мастни киселини Омега 3 – около 58% и Омега 6 – около 14%, които са необходими за поддържане на добро здраве. Тези киселини не могат да се синтезират в човешкия организъм, а трябва да се набавят с храната. Те подпомагат функциите на сърдечно-съдовата, имунната и нервната система. Редовното приемане на 1 с.л. ленено масло или 2 с.л. мляно ленено семе на ден, намаляват риска от рак и действат подмладяващо
.
Консумацията на ленено масло подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. То се препоръчва при акне, екземи, псориазис, слънчево изгаряне и розацеа.

Лененото масло стимулира здравината на космените фоликули и косата расте по-бързо и по-здрава.  Освен да консумирате ленено масло, можете да масажирате с него косата си веднаж седмично. Така се стимулира кръвообращението на скалпа. Косвено този масаж помога и срещу косопад, породен от стрес, тъй като разтриването на главата освобождана от натрупаното психическо напрежение.

Козметика за коса с ленено масло
Кристали за коса с масло от ленено семе от  Kleral System, се използват при суха, изтощена и химически увредена коса. Продуктът възстановява, подхранва в дълбочина, придаважизненост, мекота, блясък и здрав вид на изтощената коса. Служи за профилактика и запълване на цъфтящите крайща на косата, както и за разресване на заплетена коса.

Хидрататиращо олио с ленено семе Semi di Lino от  Kleral System е олио с висока защитна сила, идеално за възстановяване на косата. След използването му, краищата на косата са напълно реконструирани без да се утежняват. От същата серия може да намерите и Хидрататираща маска с ленено семе.

Kozmetikata.com


последно от справочника
Абонамент