Грижа за Косата

Пчелно млечице за косата

  • 31.08.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Пчелно млечице за косата

Грижа за Косата, Пчелно млечице за косата

В началото на есента косата естествено започва да пада или пък е толкова изтощена, че губи блясъка си. В нейна помощ се отзовава пчелното млечице.

Пчелното млечице е натурален пчелен продукт, който се цени високо от познавачите на народната медицина и почитателите на био активните съставки. Пчелите го отделят, за да хранят с него младите пчели, търтеите и царицата майка.

То е белезникаво на цвят с особен мирис и кисело-сладникав вкус.Има висока биологична стойност и хранителен състав. Съдържа комплекс от 18 аминокиселини в структурите на десетки видове протеини, някои от които по функции се явяват физиологично активни ензими; въглехидрати; липиди; пептиди; мастни киселини; витамини (В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Е, Н, PP), минерали и др.

Този продукт се използва широко в козметологията. Специално в грижата за косата се среща, като съставка в някои шампоани и подхранващи ампули. Незаменима съставка е и на домашната козметика.

Шампоан с пчелно млечице за третирана коса Био от Le Petit Olivier. 99% от всички съставки на този шампоан са с натурален произход, като основната му подхранваща съставка е пчелното млечице. Предназначен е за боядисвана и третирана коса.

Домашна грижа
Домашна вакса против косопад с пчелно млечице
200 г масло
1 жълтък
2 г пчелно млечице
Маслото се разтопява на водна баня, оставя се леко да изстине и към него се добавят жълтъкът и пчелното млечице. Сместа се разбърква, налива се в бурканче и се оставя в хладилник. Може да се използва в продължение на месец. Нанася се на косата и се оставя да преседи 2 часа, след което се измива с мек шампоан.

Грижа отвътре
Знае се, че косата е огледало на здравето ни. За това, за да подобрим вида й е необходимо да вземем мерки и за засилването на целия ни организъм. Естествено на помощ се притича пчелното млечице, а комбинацията му с женшен е известна още на древните китайски лечители. Днес може да се намери под формата на ценни ампули.

Женшен с пчелно млечице са ампули за тонус и енергия. Този продукт е чудесен стимулант за централната нервна система, като подсилва физическите и умственото способности, спомага за процеса на запомняне, намалява умората, прави косата здрава и блестяща. 

Kozmetikata.com