Грижа за Косата

Прическа "Морски ефект"

Грижа за Косата, Прическа

Спомняте ли си онова чувство, сякаш току що сте се разходили по морския бряг, а косата ви е придобила вълнисти кичури, които се получават като ефект само от морските пръски и топлия бриз... Е, ако искате да изглеждате и в града по същия начин, ние знаем как да го постигнете...

1. Измийте косата си, след което леко я издухайте със сешоар. Тя трябва да остане леко влажна. Ако косата ви е чиста, просто я намокрете или обтрийте с мокра кърпа.

2. Използвайте продукт за увеличаване но обема - гел или пияна за коса. Така косата ви ще изглежда по-гъста, а на такава коса"морският ефект" стои по-добре. Ако не знаете какъв продукт за изберете пробвайте Био гел за коса обем, блясък и силна фиксация с алое вера и бамбук от LAVERA - с него имате добре оформена прическа независимо от дължината на косата. Използвайте за стилизиране или за да придадете обем. Екстрактите от хмел, пчелник и шелак фиксират косата без да я слепват или да я правят неприятно лепкава.

3. Ако не искате да ползвате гел за фиксация, може да си приготвите разтвор от вода и морска сол. Колкото повече сол сложите, толкова по-лепкава ще е косата ви. Внимание! Морската сол когато изсъхне може да побелее и косата ви ще изгуби блясъка си. Солта не е особено полезна и за здравината на косъма...

4. След като сте нанесли солен разтвор или гел (за предпочитане), наведете главата си и издухайте косата със сешоар. Намачкайте я с пръсти, за да се създаде разхвърлян и вълнист вид на косата.

5. Ако косата ви е много права, използвайте маша или права преса, за да оформите няколко игриви кичури. Минете през тях с пръстите си, за да им придадете желания безпорядък. Ако не искате да горите косата си. Измийте косата си вечерта и сплетете едри плитки, с които да спите. След като станете разплетете плитките, Начупете косата с влажни длани и следвайте точки от 2-4.

Прическата ви с морски ефект е вече готова. Време е да си създадете и плажно настроение.

Kozmetiata.com