Грижа за Косата

Как да избегнем лошата прическа?

  • 15.04.2009
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Как да  избегнем лошата прическа?

Казват, че за да придобием най-обща представа за някого ние несъзнателно поглеждаме първо към прическата и после към обувките му. Ето колко важна е прическата.

1. Преди да отидете на фризьор, уверете се, че избирате правилния салон. Нещата са твърде реалистични, но верни – ако видите някой с много лоша прическа, непременно го попитайте къде се подстригва и... не стъпвайте там. Големите салони разполагат с много фризьори и ако услугите на някой от тях ви допадат – запазвайте си часове винаги при него.

2. Важно е да знаете какво искате. Ако планирате по-голяма промяна на прическата си, разгледайте списанията добре и преценете. Изберете няколко прически, които ви харесват и ги покажете на фризьора си, той ще ви консултира, коя от тях ще ви стои най-добре. Не се спирайте на снимките на звездите – техните прически често са твърде сложни и направени специално за конкретен случай с допълнително изправяне, къдрене и удължаване. Да не споменаваме, че и често са дообработвани на фотошоп. За да не се разочаровате, изберете реална прическа.

3. Важно е да знаете и какво НЕ искате. Това значи, че имате стил.

4. Ако нямате време да стоите пред огледалото по няколко пъти на ден, не си правете прическа, която лесно се разваля. Тя трябва да хармонира на външния ви вид, но и да отговаря на ритъма ви на живот. В такъв случай – ако имате усещането, че си губите времето, докато подреждате кичурите си или просто усещате дискомфорт – сменете прическата си.

5. Не избирайте прическа, която всички носят в момента. Бъдете себе си и изглеждайте така, както се харесвате.

Гергана Кангалова