int(106403) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106403" ["title"]=> string(93) "Цвят-индиго-и-романтика-в-косите-за-студения-сезон/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Косата" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106403" ["title"]=> string(93) "Цвят-индиго-и-романтика-в-косите-за-студения-сезон/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Косата" } Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон | Kozmetikata.com
 

Грижа за Косата

Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон

  • 13.09.2018
  • Автор: Деси Исаева
Грижа за Косата, Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон

Грижа за Косата, Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон

Грижа за Косата, Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон

Грижа за Косата, Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон

Грижа за Косата, Цвят индиго и романтика в косите за студения сезон

Играта на цветовете в косите и в грима са водещи тенденции тази есен. Търсенето на уникално излъчване предполага нова авторска услуга за оцветяване, т.нар. color design, с помощта на която фризьорите създават водещите цветове за сезона и ги адаптират прецизно към индивидуалните особености на косата на всеки.

Ето няколко основни тренда, разработени от специалистите на Inspire.

Тренд: ИНДИГО ЦВЯТ
Този сезон дълбоките мастилени нюанси са отново на мода. Почти индиго цвят, този готик стил в комбинация с драматично опушени очи в матово кафяво и сиво, е ултра секси. В контекста на тенденциите и търсенето на ефект се добавя бледосиньо или опушено зелено-сиво върху тъмна мастилена основа. Металическият ефект от преливането и хладните оттенъци са идеалният цвят за зимата. Косата е гланцирана със съвършен блясък, подчертан от сиянието на омекотените нюанси. Подстригването е във форма на спускащо се каре (long bob). Допълнено е с геометричен бретон над веждите, засилващ рамкирането на лицето и подчертаващ скулите.

Тренд: МЕЛАНЖ ОТ МЕДНО-ПРАСКОВЕНИ НЮАНСИ
След като това лято екстремно розовото във всичките му проявления беше супер тренд на прага на есента цветовете се успокояват до чувствен меланж, запазващ интензитета в приглушен вариант на мед, къпина, пастелно прасковено и пясъчно русо. Запазва се контрастния корен за дълбочина на цвета и усещане за релеф.

Тренд: ЦВЯТ ПЛАТИНА
Традиционно, през зимата хладните светли тонове се завръщат. Цветовете са плътни, безкомпромисни и равни в студената гама на бялорусо, платина, сребърно, опалово сиво и перла. Намекът за леката опушеност в корена придава още по-драматичен и скъпо изглеждащ ефект. Тази тенденция има вариация с контуринг в цвят лилава орхидея (един от най-горещите цветове в модата, декора и грима за 2018), миксирана с перла, опалово сиво и хладно бежово.

Kozmetikata.com
Коса: салони Inspire
Фотограф: Катрин Христова