int(106154) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106154" ["title"]=> string(86) "Кофеин-против-пърхут-и-за-здравяване-на-косата/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Косата" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "106154" ["title"]=> string(86) "Кофеин-против-пърхут-и-за-здравяване-на-косата/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Косата" } Кофеин против пърхут и за здравяване на косата | Kozmetikata.com
 

Грижа за Косата

Кофеин против пърхут и за здравяване на косата

  • 10.08.2018
  • Автор: Деси Исаева
Грижа за Косата, Кофеин против пърхут и за здравяване на косата

Скорошни научни публикации за козметично приложение на кафето разкриват, че кофеинът е ключова съставка на много козметични продукти. Тънката мембрана, в която са обвити зърната на кафето, както и неговите екстракти подсилват полезните му свойства.

Кафето е богат източник на антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали.  Експертите на Lavazza разкриват и още едно малко познато негово свойство - да предпазва кожата от слънчевите лъчи. Кофеинът потиска и реакцията на увреждане на ДНК, като по този начин предпазва кожата от неблагоприятните ефекти от ултравиолетовите UVB лъчи.

Кафето играе важна роля в процеса на растежа на клетките, задържа хидратацията на кожата, стимулира производството на колаген и повишава еластичността на кожата. То подобрява кръвообращението, намалява отичането на тъканите и подпухването на кожата. Кафето спомага за свиването на кръвоносните съдове и така намалява подухването около очите.

Освен като съставка на козметични продукти за околоочния контур, лицето и продукти за извайване на тялото, то се използва и в грижата за косата.

Кафето е чудесен ексфолиант за скалпа. То помага за премахването на пърхота и замърсяванията, които може да са се задържали в косата.

Домашна грижа против пърхут
Вземете половин чаша смляно кафе, намокрете косата си и я масажирайте, докато е влажна. Оставете я да преседи така няколко минути. Измийте с шампоан и сложете балсам.

Продукти за коса с кофеин
Витализиращ шампоан с кофеин от ALCINA
Шампоан, подходящ при косопад. Подхранва корена на косъма и се грижи за здравината на косата. Стимулира растежа на косата. Придава на косата блясък, мекота и здравина.

Витализиращ балсам с кофеин от ALCINA
Подходящ за стимулиране на растежа на косата и при косопад. Подхранва косата и връща нейната жизненост , блясък и мекота.

Flaming Hair Loss Лосион за коса за стимулиране растежа на косата
Съдържащ кофеин лосион за коса, с биоактивна формула, благодарение на която се стимулира растежа на косъма, предотвратява се косопада и косата се подхранва от корена до върха. Спира дегенеративните процеси на косъма и подпомага неговото възстановяване.

Кофеинов шампоан с двоен ефект против пърхот
Alpecin Кофеиновият шампоан с двоен ефект спомага за излющването на кератиновите клетки и премахва пърхота от скалпа. Комбинацията от двете ефективни съставки против пърхот - салицилова киселина и пироктон оламин деликатно премахва пърхота, има ротивовъзпалително действие, антиоксидантен ефект, т.е. повишена устойчивост и противомикробни свойства.
Премахването на пърхота подготвя скалпа за действието на Кофеиновия комплекс. Alpecin Кофеиновият шампоан с двоен ефект съдържа високо дозиран кофеин, който прониква в корените по време на измиване. Може да бъде открит там само след 120 секунди от приложението.

Серум за растеж на косата с Kофеин
Високотехнологичен комплекс за коса, противодействащ на наследствения, хормоналния и сезонния косопад. Съдържа кофеин (подсилва фоликулите, активизира кръвообращението), биотин (вит. В8, подобрява структурата на косъма, подхранва кожата на скалпа), лецитин (намалява косопада, съдейства за здрава и блестяща коса), пантенол, вит. Е.

Kozmetikata.com