int(104002) array(3) { ["storyid"]=> string(6) "104002" ["title"]=> string(43) "Тънкости-за-къдрокоски/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Косата" } array(3) { ["storyid"]=> string(6) "104002" ["title"]=> string(43) "Тънкости-за-къдрокоски/" ["rubrname"]=> string(28) "Грижа-за-Косата" } Тънкости за къдрокоски | Kozmetikata.com
 

Грижа за Косата

Тънкости за къдрокоски

  • 16.03.2018
  • Автор: Светлана Илкова
Грижа за Косата, Тънкости за къдрокоски

Имате естествено къдрава коса – това означава, че вероятно сте имали много дни с ужасни прическирически, че сте опитвали да я изправяте и сте си мечтали косата ви да е права, че имате куп козметични продукти за коса (които най-вероятно не ползвате често). Също така сме сигурни, че е имало моменти в които сте се харесвали, пробвали сте различни прически и сте готови да експериментирате отново.

Има някои основни правила за къдравата коса, които не бива да се подценяват.

Най-важно е подстригването. Добрият фризьор знае какво да направи, така че косата ви да не е прекалено бухнала и стърчаща. Някои отричат късия бретон за къдравите коси, но той е напълно възможен стига да е оформен правилно и естествено да не е прекалено къдрав. Винаги стои опцията да се изправи само бретона, а къдриците да се пуснат свободно отзад.

По правило къдравата коса е по-красива дълга. Тогава къдриците имат тежест и не стърчат.

Къдравата коса е чудесна за романтични прически. Филираните краища седят по-живи. Оформените краища с бръснач изпълват косата с пролет и живот. Имайте в предвид, че при филиране косата не бива да се обтяга прекалено.

Ако носите косата си къдрава не я сушете прекалено. Оставете я да изсъхне сама, като леко я намачкате.

Не забравяйте, че косата ви се нуждае от хидратация. Използвайте маска за коса за къдрава коса поне веднъж седмично.

Ако искате да имате права коса за по-дълго време, може да опитате бразилски кератинови процедури за изправяне на косата. Тези процедури се извършват при специалист.

Бразилското изправяне на косата е получило това название благодарение на входящите в състава му уникални бразилски растения, които в съчетание с основния компонент на формулата – кератина – укрепват и възстановяват структурата на косъма.

Процедурата се смята за щадяща и абсолютно безопасна. Тя е подходяща и за боядисана, изсветлена и даже силно увредена коса.

Бразилското кератиново изправяне е оздравителна технология за грижа за косата с ефект на продължително изправяне, след прилагането на която тя става гладка, блестяща и силна в продължение на четири до шест месеца.

Ако обикновено изправяте косата си, кератиновата терапия ще ви спести от 40% до 60% от времето, което отделяте ежедневно за поддръжката на своята прическа. Ефектът от изправянето отслабва постепенно, което означава, че не се появява рязка разлика между правата коса и новопоникналата къдрава.

Kozmetikata.com