Аромати

Парфюмът за коса

  • 25.04.2008
  • Автор: Десислава Давидова
Аромати, Парфюмът за коса

Както знаете парфюмът е с високо съдържание на алкохол и спирт, което за кожата не е фатално (стига да нямате някаква алергия към изброените продукти) дори това донякъде осигурява трайния аромат при взаимодействието с кожата. Но ако нанасяте от същия този парфюм върху косата си, рискувате да я изсушите да я увредите.

Ето защо световноизвестните марки производители на парфюми създадоха парфюм специално за коса, който има за цел да щади, обогатява и ароматизира косата без това да има вредни последици за нея.
Сигурно се питате след като липсват тези основни съставки като спирт и алкохол, траен ли ще бъде този аромат?! Логично е, че ароматът няма да е със същата трайност каквато е самия парфюм, но в съчетание с този за тяло и нанесен заедно с такъв за коса, нещата си идват на мястото и взаимно се допълват.

Ако все пак не сте удовлетворени от трайността, то нашият съвет е да прибегнете до подсилването му с тоалетно мляко за тяло със същия аромат и тогава вече няма да имате забележки, но в никакъв случай не рискувайте да увредите косата си използвайки  парфюма за тяло върху нея. По-добре ако не разполагате със специалния за нея аромат не я ароматизирайте изобщо, задоволете се с впръсквания по тялото и дрехите. Но пръскайки дрехите бъдете внимателни, особено с белите такива, защото съществува реален риск да останат петна.

Подбирайте внимателно местата където ще нанесете желания аромат и не поемайте  излишни рискове.


От Десислава Давидова