Аромати

Аромати от кухнята са нейната тайна

  • 15.08.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Аромати от кухнята са нейната тайна

Новият дамски аромат на Antonio Banderas Her Secret отново доказва, че краката на мъжете се подкосяват най-вече от ухания от кухнята. Опитваме се за разберем от къде идва свойството му да съблазнява...

Как да забъркаме аромата

Тук не става въпрос за обикновени миризми, а за онези подправки, продукти и цветя, които са неустоими за силния пол. Комбинацията от цитруси, като горчив портокал и грейпфрут e подсилена от екзотиката на розов пипер, кардамон и канела. Слагаме още ароматна свежест и съвременна ексцентричност от добре подбрани зелени плодове и дива ягода. Добавяме екзотичното цвете иланг, наситеността на жасмина и мекотата на туберозата.

История на някои аромати
Трябва да обърнем внимание, че канелата e една от най-желаните подправки още от древността, позната с качествата си на афродизиак. В средните вековe тя била използвана в елексири и любовни отвари заедно с черен пипер и ванилия.
В Индия туберозата е традиционно известна като "аромат на нощта" и се смята за еротично цвете, така както жасмина, придружава най-страстните моменти.
Кехлибарените и мускусни нотки подсилват мистериозността, последвана от сандалово дърво, кедрово дърво и пачули, които придават съблазнителност на всеки парфюм.

Kozmetikata.com