Аромати

Няколко мита за парфюмите

  • 17.02.2012
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Няколко мита за парфюмите

Аромати, Няколко мита за парфюмите

Аромати, Няколко мита за парфюмите

Винаги може да се каже и още нещо за ароматите, които изпълват живота ни. И както науката постоянно открива нови факти, така и професионалистите не престават да развенчават митове в различни области. Сега ще се поговорим за някои от тях за парфюмите.

Един от основните е, че описанието на аромата може да се изрази с думи. Разясненията от типа "необикновен аромат на иланг-иланг с нежен оттенък на сандалово дърво на фона на дъбов мъх".

Ако след прочетеното у вас се е оформила обонятелна илюзия, може да сте уверени, че тя няма нищо общо с оригинала.

Парфюмът трябва да подушите сами и заедно с това, че даже аромати с идентични по състоав ингредиенти, но различните пропорции ухаят съвършено различно.

Едни и същи парфюми никога не ухаят еднакво – това правило, което досега не е известно на всички дами, удивява с поразително различие на ароматът на еднакъв парфюм на различни хора.

Ароматът, който се съдържа във флакона се променя значително, когато се нанесе върху кожата. Даже повече, дори на един и същ човек, един и същ парфюм може да ухае различно, а причините са много, като се започне от времето и се завърши с настроението.
 
Съществува и такова мнение, че парфюмите трябва да са единствено във флакони с пулверизатори, предпазващи съдържанието. Всъщност те са идеални за леките парфюи, тъй като те създават ароматични облаци, покриващи обширна повърхност. Условията за съхранение действително са по-добри във флакони с пулверизатор, защото не пропускат въздух в него. Всъщност, качествените парфюми също се справят дойстойно с тази задача, тъй като бутилките им са направени след специална обработка на стъклото, затова отворът точон съответства с размера на грахово зърно.
 
Още една разпространена грешка сред жените – посвещават на избора на аромати много време, няколко часа или още по-лашо цял ден. Не е изненадващо, че изборът после не е най-подходящияг, а главоболието само се засилва.

Парфюмерията е изтънчена наука, а носът ни не може да възприеме много аромати поред. Френските специалисти по парфюмерия препоръчват да се избират парфюми по следния начин – поставете парченце плат в сутиена си го носете няколко дни, после отидете в парфюмериен магазин и изберете подходящите аромати, пръснете върху тъканта  и я поставете отново на мястото. Ако се чувствате комфортно с нов аромат, то вие сте намерили своя.

Несъмнено, за всяка жена е важно да ползва истински, маркови парфюми, а не на имитации. Покупката във фирмени или проверени интернет магазини, могат да предотвратят разочарования, но не е излишно да знаем и няколко правила при покупката им.

Първо проверявайте състоянието на флакона и опаковката на парфюмите – пукнатини, увреждания, дефекти, които са недопустими.

Освен това, всяка измама ще ухае, както оригинала в продължение само на няколко минути, след което се появяват кисели или горчиви нокти.

Огледайте флакона – съдържанието му трябва да бъде съвършено прозрачно и безупречно.

И накрая, не бива да бъркате фалшификатите с аналоговите ухания, които копират само основния аромат на оригиналните парфюми, без да предават всички техни тънкости и особености.

Kozmetikata.com