Аромати

Как да познаете "вашия" парфюм

  • 18.11.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Създали сте свой собствен стил. Всичко е в хармония – дрехите, прическата, макиажът, маникюрът. Но всичко това може да бъде развалено от парфюмът. Той трябва да се избира мъдро.

За начало е необходимо да решим дезодорантът ни или изобщо не бива да има аромат (по-добрия вариант), или да ухае точно както и парфюма. Иначе смесвате аромати, което не препоръчително. Парфюмите се състоят от цели пирамиди с ухания.
Първата нотка  е най-летлива, наричат я главата на аромата. Тя изчезва практически веднага след нанасянето му. Тя най-често се състои от леки цветни масла и цитрусови аромати. Втората нотка е по-устойчива. Наричат я сърце н аромата. Тези аромати се на подправки, билки и цветя. Накрая, третата най-устойчива нотка е характерът на парфюма. Тя е съставена от ароматите на кедър и сандалово дърво, често и от амбра.

Различните ухания предизвикват и различни емоции. И често, те повишават настроението, успокояват нервите и премахват умората. Затова, когато ползвате парфюм, вие не само повишавате настроението си, но и правите така, че за останалите хората светът да "затанцува" в различни цветове.

Не е необходимо, обаче да смятате че трябва да излеете на себе си целия флакон. Достатъчни са няколко капки, зада ви обгърне приятен аромат.

В съставът на парфюмите влизат ароматни масла, витамини А, С и Е. За тези витамини на красотата е известно, че са ловци на свободни радикали. Така, с помощта на уханията можете да продължите и младостта си.

Как да подберем парфюма
Ароматите се добре да се избират според стила, който сте си изградили. Ако предпочитате елегантността или сте делова жена, то най-подходящо е да се спрете или на класическите парфюми, или на тези със свеж аромат.

За романтичните натури са подходящи цветните аромати, а жените с предпочитания към спортния стил – леки и свежи аромати.

Екстравагантните дами най-добре е да спрат избора си на резките или тръпчивите парфюми, може също да подберат и унисекс ухания.

Това, естествено, са общи съвети. Но все пак не се отказвайте от тях, ако искате образът ви да е цялостен и завършен.
Важно е да запомните и още едно нещо. Не е нужно през деня да ползвате тежки източни парфюми. Тези аромати са за вечер с любимия, а не за работа пред компютъра.

Уханията за всеки ден е най-добре да са достатъчно леки.

Не е препоръчително да използвате еднакви аромати и през лятото, и през зимата. Зимните ухания трябва да са по-интензивни, а за лятото – по-леки.

Kozmetikata.com