Аромати

Как да познаете "вашия" парфюм

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Аромати, Как да познаете

Създали сте свой собствен стил. Всичко е в хармония – дрехите, прическата, макиажът, маникюрът. Но всичко това може да бъде развалено от парфюмът. Той трябва да се избира мъдро.

За начало е необходимо да решим дезодорантът ни или изобщо не бива да има аромат (по-добрия вариант), или да ухае точно както и парфюма. Иначе смесвате аромати, което не препоръчително. Парфюмите се състоят от цели пирамиди с ухания.
Първата нотка  е най-летлива, наричат я главата на аромата. Тя изчезва практически веднага след нанасянето му. Тя най-често се състои от леки цветни масла и цитрусови аромати. Втората нотка е по-устойчива. Наричат я сърце н аромата. Тези аромати се на подправки, билки и цветя. Накрая, третата най-устойчива нотка е характерът на парфюма. Тя е съставена от ароматите на кедър и сандалово дърво, често и от амбра.

Различните ухания предизвикват и различни емоции. И често, те повишават настроението, успокояват нервите и премахват умората. Затова, когато ползвате парфюм, вие не само повишавате настроението си, но и правите така, че за останалите хората светът да "затанцува" в различни цветове.

Не е необходимо, обаче да смятате че трябва да излеете на себе си целия флакон. Достатъчни са няколко капки, зада ви обгърне приятен аромат.

В съставът на парфюмите влизат ароматни масла, витамини А, С и Е. За тези витамини на красотата е известно, че са ловци на свободни радикали. Така, с помощта на уханията можете да продължите и младостта си.

Как да подберем парфюма
Ароматите се добре да се избират според стила, който сте си изградили. Ако предпочитате елегантността или сте делова жена, то най-подходящо е да се спрете или на класическите парфюми, или на тези със свеж аромат.

За романтичните натури са подходящи цветните аромати, а жените с предпочитания към спортния стил – леки и свежи аромати.

Екстравагантните дами най-добре е да спрат избора си на резките или тръпчивите парфюми, може също да подберат и унисекс ухания.

Това, естествено, са общи съвети. Но все пак не се отказвайте от тях, ако искате образът ви да е цялостен и завършен.
Важно е да запомните и още едно нещо. Не е нужно през деня да ползвате тежки източни парфюми. Тези аромати са за вечер с любимия, а не за работа пред компютъра.

Уханията за всеки ден е най-добре да са достатъчно леки.

Не е препоръчително да използвате еднакви аромати и през лятото, и през зимата. Зимните ухания трябва да са по-интензивни, а за лятото – по-леки.

Kozmetikata.com