int(50413) array(3) { ["storyid"]=> string(5) "50413" ["title"]=> string(67) "Най-добрите-аромати-между-завивките/" ["rubrname"]=> string(14) "Аромати" } array(3) { ["storyid"]=> string(5) "50413" ["title"]=> string(67) "Най-добрите-аромати-между-завивките/" ["rubrname"]=> string(14) "Аромати" } Най-добрите аромати между завивките | Kozmetikata.com
 

Аромати

Най-добрите аромати между завивките

  • 16.09.2011
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Най-добрите аромати между завивките

Аромати, Най-добрите аромати между завивките

Аромати, Най-добрите аромати между завивките

Аромати, Най-добрите аромати между завивките

Аромати, Най-добрите аромати между завивките

В едно от най-известните си интервюта през 1953 г. Мерлин Монро признава, че в леглото не носи нищо друго освен няколко капки Chanel №5.

Като оставим настрани факта, че тя е имала подписан договор с модната къща и можем да предположим, че на нея наистина й е било приятно да заспива в компанията на този аромат.
Използваме този неин отговор като повод за екскурзия в семейството на комфортните и меки аромати, съпътстващи съня и са еквивалент на пухкава възглавничка.

Съгласни сме с психолозите, които смятат, че ароматите създават закотвящи емоционални ситуации. И затова, ако не желаете да държите вкъщи "офисното си настроение", а на работа да ви се доспива е необходимо да последвате правилото за ароматите за работа и почивка.  

Преди работа е необходимо да се разсъните, а преди да заспите – да се отпуснете и успокоите.
Climat (Lancome), Shalimar и Apres L`Ondee (Guerlain), Balafre и Sagamore (Lancome) Evening in Paris (Bourjois), Caline (Jean Patou), L`Air du Temps (Nina Ricci), Je Reviens (Worth).

Подробното описание на всички седативни качества на натуралните масла ще оставим на специалистите по ароматерапия, защото освен всички всяка страна си има традиции.

Лавандула в Европа, във Франция - портокалов цвят, сандалово дърво и ветивер в Индия ... Разбира се "сънливи еликсири" имат и австралийски аборигени и в Аляска.

Дайте просто да си спомним за "парфюмерийните халатчета" и "ароматни пеньоарчета". Това са приятните аромати, в които ние уютно, топло и спокойно.

Нещо източно-пудрено или розово-кедрово каквито са Kenzo Amour и Feminite du Bois Shiseido.
Пухкавият Fellanilla (Parfumerie Generale) съчетава ирис, шафран и ванилия с грациозността на сиамска котка.

Друга ванилия, но в съчетание с иланг-иланг или жасмин ще ви отпусне и успокои.

Още едно предложение е ароматът на шоколад и туберозово-кокосия. Търсенето ви ще бъде възнаградено – ароматите не само повишават апетита след 18 часа, но и внушават усещането за собствена неотразимост.

Основното, обаче след като откриете своя уютен аромат е дозировката. Неслучайно започнахме с това, че Мерлин Монро е поставяла само няколко капки, не повече.

Kozmetikata.com