Аромати

Да изберем парфюм за горещините

Аромати, Да изберем парфюм за горещините

Аромати, Да изберем парфюм за горещините

Аромати, Да изберем парфюм за горещините

Аромати, Да изберем парфюм за горещините

Всеки има любими аромати и своите ухания. Парфюмеристите потвърждават, че при различен климат ароматите работят по-различен начин. Сега ще разкажем за избора на ухания за жарките дни.

Има няколко лесни правила, които трябва да запомните

Изберете EDT вместо EDP
EDT или тоалетната вода е по-малко концентрирана, отколкото EDP (парфюмерийната вода).
В резултат на това тези аромати са по-леки, а също и по-малко оставят следи по тялото, и са по-малко опасни за кожата под въздействието на силното слънце.

Пробвайте на открито
Основният проблем при купуването на аромат в магазините е, че атмосферата там силно се отличава от тази, в която ще използвате уханието в последствие.

Климатиците в магазините работят на пълна мощност и температурата не отговаря на тази отвън през лятото. Затова отначало пробвайте аромата на китката, излезте от магазина повървете на открито, пробвайте го отново и едва тогава вземете решение – подхожда ли ви или не.

Търсете цитрусови нотки, а базата да е дървесна или тревна
По правило, в жегата такива ухания действат превъзходно – и освежават, и се смесват добре с остатъчните аромати (от душгелове или лакове за коса).

Търсете следните цитрусови нотки – мандарина, лимон, лайм. Дървесната база трябва да съдържа нотки на сандалова дървесина, светла дървесина, подхождат също и тревни или зърнени нотки.

Сърцевинната нотка трябва да е една
Най-подходящите за горещините са аромати, които съдържат в сърцевината си една централна нотка. Става въпрос, че високите температури провокират много бързото смесване на различни аромати, от което уханията се деформират и стават нехармонични.
Затова идеалното решение е една нотка, която няма с какво да се смеси. Подберете лавандула, ванилия, иланг-иланг или жасмин – тези аромати са по-устойчиви в горещините.

Заложете на твърди парфюми
Въпреки това, че твърдите парфюми често са представяни от брандовете като зимни, нашия съвет е да им обърнете внимание точно през лятото.
Те има по-тънки композиции, отколкото спиртните аромати, и няма да се уморявате от такива консистенции. 

Попитайте приятел
След като сте пробвали нещо в магазина и сте излезли на улицата, попитайте за аромата човека, с който сте в момента. Вашият нос може просто да оцени не дотам обективно аромата след многобройните проби в магазина.
След третия аромат обонянието се обърква и затова може да не успеете да усетите интензивността и качеството на уханието, както може да го оцени някой друг.

Kozmetikata.com