Новини

Ароматът

Победител на св. Валентин

  • 04.02.2008
  • Автор: Diana
Новини, Победител на св. Валентин

Продажбата на аромати за деня на св. Валентин през 2007г. беше особено успешна, според маркетингово проучване на компанията NPD Group. Така че ще успеят ли новите идеи за подаръци през 2008г. да подобрят тенденцията?

За заводите за аромати оставащите няколко седмици до св. Валентин са един от най-успешните периоди през годината и много от тях съобщават за изключителни продажби.
Що се отнася до маркетинговото проучване на компанията NPD Group, продажбите на парфюми нарастват много повече от 2006 до 2007г., сравнено с нарастването  между 2005 и 2006г. Въпреки индустриалния страх, че подаръците нямат властта над пазара, както някога.

Продажбите в Европа нараснаха с 6.2% през февруари 2007 г. сравнено с 2006г. и направиха да изглежда минимално 1.5% повишение предишната година.
Заместник директора на европейския клон на NPD Мартин Рингвалд обясни,че за това положително нарастване трябва да се благодари преди всичко на пуснатите в продажба новости като: Nina, Insolence and Kenzo Amour и като прибавим към това ефекта на продажбите в двата сектора: женския и мъжкия.

Цифрите вещаят по-добра 2008г. и предложенията за тази година показват, че изработката по поръчка и благотворителността може би са начина да се привлече вниманието на клиентите през периода.

Ароматът Vivbox, наличен в основните парфюмерийни магазини в Англия, обещава да помогне на всеки индивид да избере перфектния аромат и така да избегне нежелани подаръци този февруари.
При желание да закупите Vivbox ви се дават 10 мостри от аромати и ваучер, който може да бъде обменен в магазина за бутилка в цял размер, след като получателя е направил своя избор.

Vivbox е в наличност в две версии - за мъже и за жени - и клиентите могат да избират от селекция от аромати включващи  миризми на Calvin Klein and Diesel, както и последните представени от известни хора оферти като рапъра P. Diddy.

Не само компаниите за аромати възнамеряват да повишат печалбите си чрез подаръците,  английската компания Organic Apoteke този февруари представя сапун във формата на сърце.
Турските розови съпуни, които са органични и плодови,  пристигат в ръчно изработени кутии от общество на HIV позитивни от Южна Африка.
Наистина, благотворителността изпъква като тема този февруари с желанието  на магазини Harrod да дарят всички постъпления от 14 февруари за благотворителност.
The Kiss it Better апелира да се помогне на болница  Тhe Great Ormond Street, която прави изследвания за деца, болни от рак.
Американската национална федерация пресмята, че изхарчените за празника 14 февруари пари ще стигнат до впечатляващите $17.02 милярда.