Аромати

Горещите точки

или как да нанасяме парфюма
  • 23.01.2008
  • Автор: Светлана Илкова
Аромати, Горещите точки

Аромати, Горещите точки

Често се случва да сме неприятно изненадани и разочаровани от факта, че любимият ни (и често скъп парфюм) се изпарява скоро след като излезем от вкъщи.
Да успееш да задържиш аромата на парфюма си през целия ден си е цяло изкуство.  Необходимо е да познавате горещите точки на вашето тяло, т.е. тези части, които умеят да пазят аромата на парфюма.

Ароматите съществуват под най-различни форми – спрей, лосион, парфюм и т.н. Всеки от тях има свое специално приложение и неправилната им употреба може да бъде причината всяка следа от тях да изчезне по-скоро, отколкото ви се иска, а и отколкото се предполага.

Най-добрият начин да осигурите трайност на ароматите е да ги нанесете върху кожата си преди да се облечете.

Причината е и в това, че много от парфюмите съдържат оцветяващи или избелващи съставки и е възможно ароматните пръски да увредят дрехите или бижутата. Особено чувствителни към промени са металите и перлите. Ако вече сте си създали навик, който трудно ще изкорените, то старайте се да пръскате зоните около бельото, например, но не и върху самата тъкан. Така ще избегнете петната.

Има определени точки от вашето тяло, нанасянето на парфюм върху които ви гарантира дълготрайност.

Скъпите парфюми са по-концентрирани и по-силни и съответно е необходимо да нанасяте по-малко количество.

Видът на аромата ще ви подскаже колко точно да използвате. Впръскването върху горещите точки ще ви осигури дълготрайност.

- Върху китките: Не потривайте китките си една в друга, когато сложите парфюм, защото по този начин ще разсеете аромата.

- На врата: Пръскайте внимателно на облачета в тази област, за да не оставите концентрирани петна по кожата си.

- Зад ушите: Сложете капчици парфюм на върха на пръстите си и с тях нанесете зад ушите. Не пръскайте директно върху кожата си.

- Между гърдите: Пръскайте отдалече (както по врата), на облачета.

- Зад коленете: Поради факта, че парфюмът взаимодейства с телесната температура, тази област е подходяща да запази аромата.

Голямо значение за трайността на парфюма има и това какъв тип е кожата.

- Мазната кожа запазва аромата по-дълго от от сухата.
- Светлата кожа се нуждае от по-често парфюмиране от тъмната.

От Гергана Кангалова